Πολιτική

Αντιπαράθεση Καραγκούνη – Κουρουμπλή: Ευθύνονται οι μυστικές υπηρεσίες για την αεροπειρατεία στο Μινσκ;

25.05.2021 | 09:55 Eνσωμάτωση

Πολιτική αντιπαράθεση για την κρατική αεροπειρατεία που πραγματοποίησε το καθεστώς Λουκασένκο σε πτήση Αθήνα – Βίλνιους, προκειμένου να συλλάβει ακτιβιστή δημοσιογράφο, είχαν οι βουλευτές Κώστας Καραγκούνης (ΝΔ) και Παναγιώτης Κουρουμπλής (ΣΥΡΙΖΑ).

«Ήταν κρατική τρομοκρατία. Πέρα από αδιανόητη, η πράξη του Λουκασένκο είναι στα όρια του εγκληματικού. Δεν είναι κάτι που μπορεί να ξεπεράσει εύκολα η ΕΕ. Ήταν προσβολή για τα κράτη – μέλη. Ορθά η ΕΕ επιβάλλει κυρώσεις» σημείωσε ο κ. Καραγκούνης.

«Υπάρχει θέμα στην πρόληψη. Η κυβέρνηση έχει ζήτημα και πρέπει να απαντήσει να απαντήσει με μυστικό τρόπο γιατί δεν πρόλαβαν τις εξελίξεις αυτές. Οι μυστικές υπηρεσίες δεν είχαν την αποτελεσματικότητα που θα έπρεπε. Έπρεπε να τους μπλοκάρει, αφού ήταν πράκτορες. Εάν η ΕΥΠ δεν γνώριζε ποιοι ήταν αυτοί είναι ακόμα χειρότερο. Σε κάθε περίπτωση είναι εκτεθειμένες οι υπηρεσίες της χώρας» έκανε λόγο ο κ. Κουορουμπλής.

«Αυτά» απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ, «είναι ευαίσθητα ζητήματα, οι μυστικές υπηρεσίες γνωρίζουν καλά τι συμβαίνει. Την πρόληψη στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν μπορώ να την κατανοήσω».

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 25/05/2021