Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Υποστελέχωση αστυνομικών τμημάτων και αποσπάσεις ενώ η εγκληματικότητα καλπάζει

25.05.2021 | 06:13

Υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων και των μάχιμων υπηρεσιών αστυνόμευσης και αποσπάσεις στη φύλαξη προσώπων καταγγέλλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ενόσω η εγκληματικότητα καλπάζει στην πόλη, και ειδικότερα στα ανατολικά και στα δυτικά της συμπρωτεύουσας.

Ειδικότερα, όπως υπογράμμισε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Τσαϊρίδης, 257αστυνομικοί είναι αποσπασμένοι από τα αστυνομικά τμήματα σε διάφορες υπηρεσίες, όπως φύλαξη προσώπων ή άλλες υπηρεσίες.

«Στον Εύοσμο, το αστυνομικό τμήμα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 80 αστυνομικούς. Έχει κάτω από 40 αστυνομικούς. Αστυνομεύεται από ένα περιστατικό. Είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος στην Θεσσαλονίκη» σημείωσε.

«Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ποιες ανάγκες αδειάζουν τα αστυνομικά τμήματα» πρόσθεσε και συνέχισε: «Ακόμα και στις υπηρεσίες που πάνε, στη διεύθυνση ασφαλείας, επειδή πήγαν αρκετοί, έχει μετατραπεί σε υπηρεσία φύλαξης στόχων. Χαρακτηριστικό είναι ότι τη μια μέρα οι συνάδελφοι εντόπισαν και συνέλαβαν έμπορο κοκαϊνης και την επόμενη μέρα ήταν μέτρα σε ελέγχους covid. Υπάρχει μπαχαλοποίηση των υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα».

«Πρέπει να βγουν οι αστυνομικοί στο δρόμο, να ενισχυθούν οι μάχιμες υπηρεσίες, να υπάρχει αστυνόμευση» τόνισε.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 25/05/2021

Ελλάδα