Κόσμος

Ανακαλύφθηκε νέο είδος δεινοσαύρου στο Μεξικό

23.05.2021 | 14:15

Ήταν ειρηνικός, επικοινωνιακός, χορτοφάγος και εξαφανίστηκε πριν από περίπου 73 εκατομμύρια χρόνια! Ο λόγος για τον δεινόσαυρο Tlatolophus, το όνομα του οποίου είναι εμπνευσμένο από την ελληνική λέξη λοφίο, που άρχισε να ανακαλύπτεται σταδιακά από το 2013.

Αυτός ο νέος δεινόσαυρος, ο Tlatolophus galorum, ανήκει σε μια ομάδα δεινοσαύρων που είναι επίσης γνωστοί για τα ράμφη τους, επειδή έχουν το σχήμα του ράμφους της πάπιας. Αυτά τα ζώα ήταν μεγάλα και φυτοφάγα.

Οι παλαιοντολόγοι αρχικά ανακάλυψαν την ουρά στο Μεξικό, στη συνέχεια τα βασικά οστά και τέλος το ενός μέτρου και 30 εκατοστών λοφίο του, το οποίο εικάζεται ότι είχε έντονο χρώμα.

Στην πραγματικότητα, πιστεύεται πως αυτοί οι δεινόσαυροι δεν είχαν το σώμα για να προστατευθούν από τους θηρευτές τους. Χρησιμοποιούσαν όμως άλλες στρατηγικές για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, όπως την ταχύτητα και την αίσθηση της όσφρησης.

Ο δεινόσαυρος που ανακαλύφθηκε είχε πεθάνει σε μια υδάτινη έκταση πλούσια σε ιζήματα και έτσι το σώμα του καλύφθηκε γρήγορα από τη γη και μπόρεσε να διατηρηθεί.

 

Videos & Απoσπάσματα από ECO ΓΕΓΟΝΟΤΑ - 23/05/2021

Κόσμος