Ελλάδα

Τα κριτήρια & οι προϋποθέσεις για να πάρει μια παραλία Γαλάζια Σημαία

23.05.2021 | 14:26 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή ECO Γεγονότα μίλησε ο καθηγητής Θαλάσσιας Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Δρόσος Κουτσούμπας, αναφορικά με τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για να πάρει μια παραλία Γαλάζια Σημαία.

«Για να πάρει μια παραλία Γαλάζια Σημαία πρέπει να έχει χαρακτηριστικά που στηρίζονται στα μικροβιολογικά φορτία που έχουν τα νερά, αυτά που χαρακτηρίζουν την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης, και μια σειρά από άλλα κριτήρια που έχουν να κάνουν με τη μη διαθεσιμότητα στη συγκεκριμένη περιοχή αστικών λυμάτων ή βιομηχανικών αποβλήτων», εξήγησε ο κ. Κουτσούμπας.

«Οι ακτές, επίσης, πρέπει να είναι καθαρές από σκουπίδια, και είναι ένα σημείο που δίνεται μεγάλη σημασία. Δεν πρέπει να υπάρχουν πλαστικά, αποτσίγαρα, και όλα όσα επιβαρύνουν με έναν ιδιαίτερα αρνητικό τρόπο το περιβάλλον», συνέχισε στο ίδιο θέμα.

«Υπάρχουν πολλά σημεία στη χώρα μας, η πλειοψηφία των παραλιών, που μπορεί να μην έχουν τον χαρακτηρισμό της Γαλάζιας Σημαίας, όμως είναι παραλίες που χαρακτηρίζονται από ένα πλούσιο βιότοπο, ένα θαυμάσιο υποθαλάσσιο περιβάλλον. Όλα αυτά σημαίνουν ότι υπάρχει μια υψηλή ποιότητα στο θαλάσσιο περιβάλλον, μια υψηλή ποιότητα σε ό,τι αφορά στη βιοποικιλότητα, γεγονός που αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο για μια ζωή σε ένα καλό περιβάλλον και για προσφορά μιας υψηλούς ποιότητας περιβάλλοντος για αυτό που ονομάζουμε τουριστικό προϊόν», είπε ακόμα ο κ. Κουτσούμπας.

Videos & Απoσπάσματα από Eco Γεγονότα - 23/05/2021