Ελλάδα

Η κάμερα του MEGA στην άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού «Λόγχη»

22.05.2021 | 20:31 Eνσωμάτωση

Την αποτρεπτική ισχύ του Πολεμικού Ναυτικού κατέγραψε η κάμερα του MEGA η οποία βρέθηκε επάνω στη φρεγάτα «Σαλαμίς» κατά τη διάρκεια άσκησης με πραγματικά πυρά.

Αξημέρωτα με την κάμερα του MEGA ανοιχτήκαμε με την φρεγάτα «Σαλαμίς» στο πλαίσιο της άσκησης «Λόγχη». Στόχος, το παροπλισμένο ρυμουλκό «Περσεύς». Αποστολή, η βύθισή του με ευρεία χρήση πυρών των κυρίως πυροβόλων της φρεγάτας «Σαλαμίς» και «Ναυαρίνο».

Μεθ’ ορμής ακαθέκτου και με εντυπωσιακή ισχύ πυρός το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο.

Το Πολεμικό Ναυτικό είναι πάντα στις επάλξεις 24 ώρες το 24ωρο 7 ημέρες την εβδομάδα 365 ημέρες το χρόνο.

Η συνεχής εκπαίδευση σε ένα πλήρωμα πολεμικού πλοίου ακόμα και στα πιο ακραία σενάρια έχει ως αποτέλεσμα να ακονίζονται οι δυνατότητές του κάτι που φάνηκε και στην πρόσφατη ελληνοτουρκική κρίση.

Το σύνολο του Στόλου βρισκόταν σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα, ενώ τα πλοία δρούσαν συνεχώς υπό πραγματικές επιχειρησιακές συνθήκες για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Αυτό αποτελεί ένδειξη της συνολικής δουλειάς που γίνεται στο Πολεμικό Ναυτικό σε όλα τα επίπεδα από τον καιρό της ειρήνης.

Με συνεχής ασκήσεις ημέρα και νύχτα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες σε συνεργασία στις ανοιχτές θάλασσες και με την Πολεμική Αεροπορία, το Πολεμικό Ναυτικό ακονίζει την Λόγχη του.

Η συνεχής παρουσία των πολεμικών πλοίων του στόλου μας ανα πάσα ώρα και στιγμή σε όλες τις ελληνικές θάλασσες επιβεβαιώνει πέρα από κάθε αμφιβολία και κάθε στιγμή το ρητό: «Μέγα το της θαλάσσης Κράτος».

Η παρατεταμένη πρόσφατη κρίση ανέδειξε την επιχειρησιακή ανάγκη για μεγάλες σύγχρονες μονάδες που να επιχειρούν στην ανατολική Μεσόγειο και την ανοιχτή θάλασσα.

Σε κάθε περίπτωση η επιτυχία σε ότι βάλουν στόχο οι άνδρες και οι γυναίκες του Πολεμικού Ναυτικού δεν είναι επιλογή, είναι μονόδρομος…

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/05/2021