Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Αναπάντητα ερωτήματα για το στυγερό έγκλημα

22.05.2021 | 20:25

Νέα στοιχεία αλλά και μαρτυρίες έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Έντεκα ημέρες από την αποτρόπαια δολοφονία της 20χρονης Καρολαιν και οι δράστες κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι. Οι αστυνομικοί όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» της Κυριακής, προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα προκειμένου να διαλευκάνουν την υπόθεση:

  • Γιατί άφησαν το κινητό μπροστά στον 32χρονο πιλότο;
  • Γιατί αποφάσισαν να πνίξουν την 20χρονη και όχι να την ακινητοποιήσουν;
  • Γιατί δεν έφερε χτυπήματα στο σώμα της;
  • Γιατί ο 32χρονος δεν είχε ίχνη στο σώμα του από το δέσιμο των δραστών;
  • Γιατί εξαφάνισαν τις κάρτες μνήμης από τις κάμερες και δεν τις «ξήλωσαν»;

Το νέο μήνυμα του πιλότου

 

Ο σύζυγος της 20χρονης Καρολάιν με νέο μήνυμα του, αναφέρθηκε στην κατάθεση της ψυχολόγου στην ασφάλεια. Όπως λέει ο πιλότος, η ψυχολόγος την οποία είχε επισκεφθεί το ζευγάρι, δεν θα προσφέρει κανένα νέο στοιχείο στην εξιχνίαση της δολοφονίας.

«Πραγματικά δεν ξέρω ποιος σκέφτηκε ότι η ψυχολόγος που πήγαμε αφού γέννησε η γυναίκα μου έχει οποιαδήποτε σχέση με τη ληστεία. Έχω ακούσει εικασίες και εικασίες, αλλά ότι θα βοηθήσει η ψυχολόγος μας στο να βρεθούν οι δράστες, είναι με διαφορά η πιο άκυρη» σημείωσε.

Οι αστυνομικοί εξακολουθούν να εξετάζουν ως βασικό κίνητρο για τη δολοφονία της Καρολάιν τη ληστεία από σκληρούς κακοποιούς. Σύμφωνα με το βήμα της Κυριακής, το βασικό πρόβλημα στην έρευνα είναι ότι δεν υπάρχει δείγμα από DNA, αλλά και αποτυπώματα στο σημείο του φονικού.

«Σε αυτή τη φάση της έρευνας μου έχει ζητηθεί να μη δημοσιοποιούνται συγκεκριμένα στοιχεία γιατί παρερμηνεία από τον κόσμο μπορεί να δυσκολέψει ή να καθυστερήσει την έρευνα, κάτι που κανείς μας δε θέλει» πρόσθεσε ο 32χρονος.

Πιο αυστηρή η νομοθεσία για τα ειδεχθή εγκλήματα

 

Την αύξηση της πραγματικής έκτισης της ποινής για ειδεχθή εγκλήματα, προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, σε συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής.

«Το όριο της μεικτής έκτισης προτείνεται να αυξηθεί για την πρόσκαιρη κάθειρξη από τα 3/5 της επιβληθείσας ποινής που είναι σήμερα στα 4/5 αυτής στην οποία η πραγματική έκτιση της ποινής, δηλαδή ο καθαρός χρόνος που κρατείται κατ ελάχιστο κάποιος θα αυξηθεί από τα 2/5 της ποινής στα 3/5».

Τις σχετικές αλλαγές ετοιμάζει η Επιτροπή Παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα.

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 22/05/2021

Ελλάδα