Ελλάδα

Εγκεφαλικά νεκρή σύμφωνα με την οικογένειά της η 44χρονη στην Κρήτη που εμβολιάστηκε με AstraZeneca

22.05.2021 | 19:54 Eνσωμάτωση

Τα νέα για την κατάσταση της υγείας της 44χρονης γυναίκας μητέρας 3 παιδιών που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ηρακλείου μετά τον εμβολιασμό της με Astra Zeneca. Η γυναίκα είναι εγκεφαλικά νεκρή και οι ελπίδες κάθε λεπτό λιγοστεύουν. Δεν έχει τεκμηριωθεί ότι ευθύνεται το εμβόλιο, ωστόσο ο σύζυγος της 44χρονης δεν μπορεί να πιστέψει πως από τη μια στιγμή στην άλλη μια γυναίκα που έχαιρε άκρας υγείας παλεύει για τη ζωή της.

Το κακό προαίσθημα για την ημέρα του εμβολιασμού δεν σταμάτησε την 44χρονη από την Κρήτη. Ο σύζυγός της περιέγραψε στο MEGA πως η Γλυκερία, υπέρμαχος των εμβολίων, δίσταζε λίγες ώρες πριν.

«H αλήθεια είναι ότι την προηγούμενη μέρα που έγινε το εμβόλιο με είχε πάρει τηλέφωνο και μου λέει έχω αρχίσει πλέον και εγώ διαβάζοντας αυτά που συμβαίνουν και στο εξωτερικό ή και με αυτά που λένε διάφοροι έχω αρχίσει και εγώ να πιστεύω μήπως να μην κάνουμε το Astra, να μην κάνω εγώ σαν γυναίκα κάτω των 50.»

Λίγες ώρες προτού η κατάσταση της υγείας της πάρει την πιο αρνητική τροπή, ο σύζυγός της μιλησε στο MEGA.

Η 44χρονη όλο αυτό το διάστημα από το προφίλ της στο FB προέτρεπε και άλλους πολίτες να εμβολιαστούν και να υπερνικήσουν τον φόβο τους.

«Και της λέω και εγώ αφού το κλείσαμε μαζί θα πάμε να το κάνουμε μαζί . Από το ίδιο μπουκαλάκι μας κάνανε το εμβόλιο.»

Η 44χρονη υποβλήθηκε σε ένα δύσκολο χειρουργείο, το οποίο ολοκληρώθηκε αργά χτες το βράδυ με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να περιορίσουν την αιμορραγία. Ωστόσο τα ξημερώματα του Σαββάτου πηγές της οικογένειας, ανέφεραν πως είναι ήδη εγκεφαλικά νεκρή.

«Έγινε η επέμβαση , έγινε αποσυμφόρηση του εγκεφάλου είναι σε καταστολή διασωληνωμένη σε κρίσιμη κατάσταση.»

Ο σύζυγος της 44χρονης Γλυκερίας δεν μπορεί να πιστέψει πως από τη μια στιγμή στην άλλη μια γυναίκα που όπως λέει έχαιρε άκρας υγείας , μεταφέρθηκε αρχικά στο Βενιζέλιο, στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ, στην εντατική και από εκεί στο χειρουργείο να «παλεύει» για τη ζωή της, με τις ελπίδες όμως κάθε λεπτό να λιγοστεύουν.

Είναι επιπλοκές οι οποίες μπορούν να παρουσιαστούν και μετά το εμβόλιο αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Ότι είναι από το εμβόλιο δεν είναι τεκμηριωμένο ακόμη.

Δεν μπορεί να είναι τυχαία τα περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη δήλωσε στο μεγκα η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

«Χρήζει περισσότερο αναλύση καθως τα 3 περιστατικά θρομβώσεων βρίσκονται στην Κρήτη και οχι τυχαία διάσπαρτα σε όλη τη χωρα. Ο ΕΟΦ πρέπει να ανασκοπήσει τα τρία περιστατικά και να αναφέρει εαν σχετίζονται με τον εμβολιασμό».

Στο πλευρό της οικογένειας βρίσκονται συγγενείς, φίλοι αλλά και πολίτες που αγωνιούν για την 44χρονη και προσεύχονται να διαψευστούν οι αρνητικές προβλέψεις.

Σβήνουν οι ελπίδες για την 44χρονη Γλυκερία, της μητέρας τριών παιδιών, που  χαροπαλεύει στο ΠΑΓΝΗ, λίγες μέρες μετά το εμβόλιο της με Astrazeneca. Η κλινική της εικόνα μετά και το πολύωρο χειρουργείο δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Η κατάσταση κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη. Η οικογένειά της είναι συντετριμμένη.  Υπάρχει ένα προσωρινό πόρισμα του ΕΟΦ  που μιλά για σύνδεση του εμβολιασμού της με την επιπλοκή αυτή. Αναμένουμε και το επίσημο πόρισμα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/05/2021