Ελλάδα

Ασυνείδητοι ακύρωναν ραντεβού πολιτών για εμβολιασμό

22.05.2021 | 20:11 Eνσωμάτωση

Άγνωστοί έπαιρναν τηλέφωνα πολίτες και τους ακύρωναν τα ραντεβού που είχαν για εμβολιασμό με Astra Zeneca στη Σαλαμίνα. Την απίστευτη καταγγελία έκανε ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος ενώ το πρόβλημα αποκαλύφθηκε όταν κάτοικοι καλούσαν αγανακτισμένοι να μάθουν γιατί άλλαζαν οι εμβολιασμοί τους. Την ίδια στιγμή με το που άνοιξε η δυνατότητα για τους 40άρηδες να εμβολιαστούν και με εμβόλια άλλων εταιριών, έσπασαν τα τηλέφωνα στα φαρμακεία για ακυρώσεις με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Την ώρα που γίνεται μάχη για να εμβολιαστεί όσο το δυνατόν περισσότερο τμήμα του πληθυσμού και να χτιστεί το τείχος της ανοσίας, η αστυνομία ερευνά μια περίεργη περίπτωση στη Σαλαμίνα.

Άγνωστοι επιχειρούσαν τις τελευταίες ημέρες να ακυρώσουν προγραμματισμένα ραντεβού. Αυτό που ανησυχεί τις Αρχές ειναι πως οι ασυνείδητοι είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε δεδομένα.

Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας αποκλειστικά στο In.gr αναφέρθηκε στο τείχος ανοσίας και την προστασία των παιδιών

«Μπορούμε να μιλάμε για την προστασία των μη εμβολιασμένων παιδιών- όπως είδαμε από τα αποτελέσματα στο Ισραήλ- εάν το ποσοστό των εμβολιασμένων ενηλίκων στην κοινότητα είναι πολύ υψηλό. Μπορούμε να μιλάμε για την υψηλή προστασία από τη νόσο και από την εισαγωγή στα νοσοκομεία για τους εμβολιασμένους.»

ΣΤΟΧΟΣ ΤΑ “ΠΡΑΣΙΝΑ” ΝΗΣΙΑ

Η ομαλή πορεία των εμβολιασμών στα νησιά είναι καθοριστικής σημασίας για το ασφαλές άνοιγμα στον τουρισμό.

«Θέλουμε να είναι ασφαλείς και όλοι όσοι θα υποδεχθούν τους ταξιδιώτες, αλλά και οι ταξιδιώτες που θα μας επισκεφθούν να είναι εξίσου ασφαλείς.»

Η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» για τον καθολικό εμβολιασμό των κατοίκων και των εργαζομένων σε 19 μεγάλα ελληνικά νησιά, είναι σε πλήρη εξέλιξη.

«Στόχος μας είναι στα μέσα με τέλη Ιουνίου στα νησιά αυτά να έχει ολοκληρωθεί ο καθολικός εμβολιασμός του πληθυσμού.»

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000 ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Την Παρασκευή η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό άνοιξε με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια και για τους πολίτες ηλικίας 40-44 ετών. Ο Δημήτρης περίμενε με αγωνία αυτή τη στιγμή.

«Η μόνη μου σκέψη ήταν να εμβολιαστώ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να είμαι ασφαλής και οι οικείοι μου και οι πελάτες μου, όλοι…»

Τα ραντεβού που κλείστηκαν μέσα σε 24 ώρες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία!

«Πάνω από 100.000 ενεγράφησαν, αυτό δείχνει το τεράστιο ενδιαφέρον να εμβολιαστούν»

«ΒΡΟΧΗ» ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ASTRAZENECA

Τα τηλέφωνα στα φαρμακεία «έσπασαν» για ακυρώσεις με το εμβόλιο της AstraZeneca.

«Ακυρώνουν το Astra με αυτά που ακούνε και πηγαίνουν Moderna ή Pfizer».

Από το βράδυ της Πέμπτης πολλοί Θεσσαλονικείς περίμεναν να ανοίξει η πλατφόρμα για την επιλογή εμβολίου, ακύρωσαν τα παλιά ραντεβού και έκλεισαν νέα με το εμβόλιο που επιθυμεί ο καθένας.

ΜΕ PFIZER ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟΥΣ 16-18

Από τις αρχές Ιουνίου θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί και στις ομάδες 20-29 με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, ενώ το φθινόπωρο θα επεκταθεί και στα παιδιά ηλικίας 16-18 ετών, για τα οποία το εμβόλιο της Pfizer έχει λάβει τη σχετική έγκριση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/05/2021