Ελλάδα

Νύχτα αγωνίας και τρόμου από την πύρινη λαίλαπα σε Κορινθία & Μέγαρα

21.05.2021 | 20:08

Οι κάτοικοι έφυγαν άρον άρον τα σπίτια τους, καθώς έφταναν οι φλόγες, ενώ ηχούσαν οι σειρήνες δημιουργώντας ένα σκηνικό πανικού.

Εφιαλτική νύχτα σε Κορινθία και Μέγαρα. Οι σειρήνες ούρλιαζαν όλη τη νύχτα προκειμένου να απομακρύνουν τους κατοίκους των οικισμών.

«Φύγετε, κινδυνεύετε»

Περιπολικά της Αστυνομίας από τα μεγάφωνα ειδοποιούσαν ξανά και ξανά τους πολίτες ότι κινδυνεύουν. «Μας είπαν να απομακρυνθούμε… τώρα θα μείνω στο αυτοκίνητο… δεν έχω αλλού να πάω» σημείωσε ένας κάτοικος της περιοχής.

Οι κάτοικοι ανήμποροι να αντιδράσουν, έβλεπαν τις τεράστιες φλόγες να κατακαίνε τις περιουσίες και τα νοικοκυριά τους. «Ήταν 700 μέτρα από τον κεντρικό δρόμο… τρέχαμε… καταστροφή τώρα» σημείωσε ένας άλλος.

Ολονύχτια μάχη

Οι εστίες της φωτιάς αμέτρητες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας δόθηκε τιτάνια μάχη σε πολλούς οικισμούς. Η φωτιά μαινόταν ανεξέλεγκτη και έφτασε μια ανάσα από τα Μέγαρα.

Πυροσβέστες και κάτοικοι έδωσαν μάχη όλο το βράδυ με τις φλόγες, σε δύσκολες συνθήκες αφού οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν ισχυροί και η περιοχή δύσβατη.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 21/05/2021

Ελλάδα