Πολιτική

Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού: Οι επισκέψεις Μητσοτάκη & Τσίπρα

21.05.2021 | 20:40

Παγκόσμια ημέρα πολιτισμού σήμερα και τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας την τίμησαν.

Στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Ποικιλομορφίας για τον Διάλογο και την Ανάπτυξη.

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στη μόνιμη συλλογή του μουσείου μαζί με πέντε μαθητές από το Σκαγιοπούλειο Ορφανοτροφείο που επισκέφθηκαν την Αθήνα.

Tην ξενάγηση ανέλαβε ο υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, συνοδεία της υφυπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνας Μιχαηλίδου, και του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου, Γιώργου Παπαναστασίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε αναμνηστικά δώρα από το Μουσείο στους μαθητές που του είπαν ότι στη συνέχει θα επισκεφθούν την Ακρόπολη.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στην Ακρόπολη απ’ όπου κατηγόρησε την κυβέρνηση για αυταρχισμό και ιδιοκτηριακή νοοτροπία με φόντο τις πρόσφατες εργασίες του υπουργείου Πολιτσιμού.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι οι όποιες επεμβάσεις στον Ιερό βράχο έπρεπε να έχουν την ευρύτατη συναίνεση εγχώριας και διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απηυθυνε έκκληση στην κυβέρνηςη να ακούσει την κραυγή όπως είπε της Διεθνούς πολιτιστικής κοινότητας, κάνοντας λόγο για κακοποιήση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 21/05/2021

Πολιτική