Υγεία

Εμβολιασμοί: Ανησυχία για τις θρομβώσεις στην Κρήτη – Στην Κάλυμνο ο Χαρδαλιάς

20.05.2021 | 13:16

Εγρήγορση και αυστηρή τήρηση των μέτρων προφύλαξης συστήνουν κυβέρνηση και ειδικοί, καθώς μετά την άρση του lockdown παρατηρούνται ανησυχητικά φαινόμενα χαλάρωσης.

Εξαιρετικά ανήσυχοι εμφανίζονται οι επιστήμονες για τη χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τους πολίτες. Κι αυτό καθώς σε πολλές περιοχές καταγράφονται τοπικές εξάρσεις μετά την άρση των μέτρων.

Στην Κάλυμνο ο Νίκος Χαρδαλιάς

Σήμερα το πρωί ο Νίκος Χαρδαλιάς μετέβη στην Κάλυμνο συνοδευόμενος από επιστημονικό κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας, όπου παρά το 20ήμερο lockdown τα κρούσματα δε μειώνονται αισθητά.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως έχει δρομολογηθεί η λύση επιμέρους προβλημάτων που αφορούν στην ενίσχυση της υγειονομικής περίθαλψης του νησιού, όπως και η επιτάχυνση των αεροδιακομιδών.

Στο «μικροσκόπιο» οι θρομβώσεις

Ανησυχία έχουν προκαλέσει τα τρία περιστατικά θρομβώσεων μετά τον εμβολιασμό με ΑstraΖeneca στην Κρήτη, τη στιγμή που έχει ανοίξει η συζήτηση για το εάν θα πρέπει οι εμβολιασμοί να γίνουν υποχρεωτικοί.

Σε ό,τι αφορά στα απανωτά περιστατικά θρομβώσεων, όπως εξηγεί στο LIVE NEWS ο Γιώργος Χρούσος, το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται είτε σε ελαττωματική παρτίδα των εμβολίων ή σε εσφαλμένο τρόπο συντήρησης.

Σε κάθε περίπτωση, όπως σημειώνουν οι επιστήμονες, όλα τα περιστατικά εξετάζονται εξονυχιστικά και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν απαντήσεις.

Ψύχραιμοι οι ειδικοί

Πάντως, επί του παρόντος, δεν υπάρχει συνάφεια με προβληματική παρτίδα των εμβολίων AstraZeneca στην Κρήτη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανησυχία στους ειδικούς, καθώς τα περιστατικά στην Κρήτη, ποσοστιαία, δεν είναι πάνω από όσα πρέπει.

Την ίδια ώρα, η υγεία της 44χρονης μετά τον εμβολιασμό της, επειδεινώθηκε η υγεία της. Η γυναίκα νοσηλευόταν ήδη επτά μέρες μετά τον εμβολιασμό της.

Τώρα η γυναίκα βρίσκεται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Παράλληλα, σε σοβαρά σταθερή κατάστηση και η 47χρονη που παρουσίασε θρόμβο λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

Τα τρία απανωτά περιστατικά θρομβώσεων προκάλεσαν ανησυχία και φόβο σε πολλούς στην Κρήτη.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 20/05/2021

Υγεία