Πολιτική

Συνεπιμέλεια: Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

20.05.2021 | 14:07 Eνσωμάτωση

Ψηφίζεται σήμερα στη βουλή το νομοσχέδιο για την συν-επιμέλεια , το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις και εντός το κυβερνώντος κόμματος. Στις επίμαχες διατάξεις αναφέρθηκε πριν από λίγο στη βουλή και ο αρχηγός τη αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Κατατέθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας σε δύο άρθρα του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια προκειμένου να αποτυπωθούν οι διαφοροποιήσεις που έχουν ακουστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα αφορούν τις κυρίες Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη.

Αντιδράσεις υπάρχουν και στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ, με τον κ. Λοβέρδο να έχει ενημερώσει το κόμμα του ότι -ως βουλευτής που έχει θέσει εμφατικά το ζήτημα της συνεπιμέλειας από το 2016 κρίνει πως το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης κινείται σε βελτιωτική κατεύθυνση και δεν θα συμμετάσχει στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ως «κακοποιητή της δημοκρατίας» χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του αυτήν την ώρα στη Βουλή και ζητώντας να αναφερθεί πρώτα στη «συνεπιμέλεια της Δημοκρατίας» προτού περάσει στο κυρίως θέμα της συζήτησης, το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια των παιδιών.

Ενώ ανακοίνωσε πως όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα προσέρχονται, με όλα τα απαρίτητα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, στην Ολομέλεια της Βουλής

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 20/05/2021