Ελλάδα

Μητσοτάκης: Εθνικές μας γέφυρες τα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport

20.05.2021 | 13:50

14 αναβαθμισμένα αεροδρόμια απέκτησε η χώρα, 3 μήνες νωρίτερα μάλιστα, από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα. Τα αεροδρόμια αναβαθμίστηκαν από τη Fraport και χθες ο πρωθυπουργός από το αεροδρόμιο Μακεδονία, έστειλε μήνυμα στους τουρίστες ενόψει του καλοκαιριού.

Η Θεσσαλονίκη και άλλοι 13 προορισμοί στην Ελλάδα απέκτησαν το αεροδρόμιο που τους αξίζει μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισής τους από τη Fraport Greece τρεις μήνες πριν τα αρχικά χρονοδιαγράμματα.

Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στους ταξιδιώτες εντός και εκτός Ελλάδος ενόψει μάλιστα της συνόδου κορυφής την επόμενη εβδομάδα όπου θα συζητηθεί και το ευρωπαϊκό ψηφιακό διαβατήριο, πρόταση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε πρώτος στο τραπέζι.

Η αναβάθμιση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων ήταν μία επένδυση 440 εκ. ευρώ που αλλάζει τα δεδομένα σε 11 νησιά και 3 ηπειρωτικούς προορισμούς, προσθέτει στα δημόσια έσοδα και δημιουργεί παραπάνω από 10.000 νέες θέσεις εργασίας.

Ανακαινίστηκαν 12 διάδρομοι απογείωσης και προσγείωσης, δημιουργήθηκαν νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, αυξήθηκαν οι πύλες αναχωρήσεων, τα γραφεία check-in και ιμάντες παραλαβής αποσκευών και συνολικά οι ταξιδιώτες θα απολαμβάνουν υπηρεσίες ενισχυμένης ασφάλειας και άνεσης.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 20/05/2021

Ελλάδα