Πολιτική

Νέες αποκαλύψεις Καλογρίτσα στη Βουλή για Παππά: «Κοιμόταν σπίτι μου, εγώ είχα τις μετοχές του ΣΥΡΙΖΑ channel»

19.05.2021 | 21:14

Στην κατάθεσή του ο πρώην «κόκκινος εργολάβος» επιβεβαίωσε ότι επισκέφθηκε τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη στο γραφείο του -κατ’ εντολή Παππά και εις γνώση του Αλέξη Τσίπρα- προκειμένου να δανειστεί τα χρήματα της πρώτης δόσης για την τηλεοπτική άδεια.

Ο καπετάνιος του ΣΥΡΙΖΑ έριξε νέες κανονιές στους πρώην συντρόφους του αποκαλύπτοντας ότι όχι μόνο ήταν ο μπροστινός για τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ channel, αλλά ο Νίκος Παππάς που κοιμόταν και στο σπίτι του Χρήστου καλογρίτσα, είχε και μετοχές στο κανάλι.

Χρήστος Καλογρίτσας, μάρτυρας:Επίσης, σαν να θυμάμαι ένα χαρτί, σαν να γράφει μέσα το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού. Με εμένα εξέχοντος. Ήμουν μπροστινός.

Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής ΝΔ: Μπροστινός; Ποιων;

Χρήστος Καλογρίτσας, μάρτυρας: Είχα τις μετοχές τους.

Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής ΝΔ:Είχατε πει ότι πολιτικά ήσασταν μπροστινός. Ότι τρέξατε πολιτικά το εγχείρημα του καναλιού.

Χρήστος Καλογρίτσας, μάρτυρας:Είχα τις μετοχές του Νίκου του Παππά.

Από συκοφάντη ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τώρα τον Χρήστο Καλογρίτσα και ψευδομάρτυρα, γιατί δεν μπόρεσε για μια ακόμη φορά όπως σημειώνουν κοινοβουλευτικές πηγές, να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.

Χρήστος Καλογρίτσας, μάρτυρας: Έχω έγγραφα που δείχνουν ότι ο Νίκος Παππάς προσδιορίζει τα ποσοστά που θα έχουν οι δύο πλευρές στο κανάλι.

Σταύρος Κελέτσης, πρόεδρος Επιτροπής: Είναι ιδιόχειρο σημείωμα του Παππά;

Χρήστος Καλογρίτσας, μάρτυρας: Φαντάζομαι ότι είναι sms.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο άλλοτε κραταιός κόκκινος εργολάβος επιβεβαίωσε ότι συνάντησε τους κυρίους Μαρινάκη και Κοντομηνά αναζητώντας τα χρήματα για την πρώτη δόση της άδειας πάντα κατ’ εντολή του Νίκου Παππά.

Θάνος Πλεύρης, βουλευτής ΝΔ: Συναντήσατε με πρωτοβουλία Παππά τον Κοντομηνά και τον Μαρινάκη;

Χρήστος Καλογρίτσας, μάρτυρας: Ναι

Θάνος Πλεύρης, βουλευτής ΝΔ: Όσα λέει ο Μαρινάκης στον Χατζηνικολάου και ο Κοντομηνάς στον Alpha είναι αλήθεια;

Χρήστος Καλογρίτσας μάρτυρας: Ναι

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε μιλήσει πρώτος για το σχέδιο δημιουργίας του ΣΥΡΙΖΑ channel, όταν αποκάλυψε τη επίσκεψη Καλογρίτσα στο γραφείο του κατ’ εντολή Παππά και εις γνώση του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να δανειστεί τα χρήματα της πρώτης δόσης για την τηλεοπτική άδεια.

«Ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να του καταβάλω υπό μορφή δανεισμού το ποσό της πρώτης δόσης των 20,5 εκατ. ευρώ για να πληρώσει και ίδιος την πρώτη δόση» είχε αναφέρει ο κ. Μαρινάκης.

GFX
Πηγές ΚΟ ΝΔ
Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ «ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ» ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ

Θάνος Πλεύρης, βουλευτής ΝΔ: Είχε γίνει χρήση του ονόματος του τότε πρωθυπουργού;

Χρήστος Καλογρίτσας, μάρτυρας: Αφήστε τα αυτά. Σας παρακαλώ. Ο πρωθυπουργός είναι θεσμός αλλιώτικος. Για μένα το Αλέξης – Χρήστος είναι φιλία. Το Πρωθυπουργός – Χρήστος είναι τιμή.

Ο κ. Καλογρίτσας πολιτικοποιήσει μια καθαρά ιδιωτική διαφορά σχολίαζαν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος αποκάλυψε τον στόχο του να μην επιστρέψει τα τρία εκατ. ευρώ στους Χούρι.

«Ήρθα εδώ να μιλήσω για την εικονικότητα της σύμβασης, όχι για να μην πληρώσω τα τρία εκατομμύρια. Αυτά ούτως ή άλλως δεν θα τα πληρώσω. Από αυτή τη διαδικασία θα βγάλω λεφτά» κατέληξε ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 19/05/2021

Πολιτική