Πολιτική

Μαντέλας: Ειδική επιτροπή μελετά το νομικό πλαίσιο για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

19.05.2021 | 21:48

Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων και μελών φορέων μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο διευθυντής των «Νέων» Γιώργος Μαντέλας.

«Το βασικό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να εισαγάγει την έννοια του υποχρεωτικού εμβολιασμού θα είναι η νομοθετική της κάλυψη» σημείωσε ο Γιώργος Μαντέλας.

«Αν κινηθούν νομικά εναντίον της κοινωνικές ομάδες ή φορείς που αντιδρούν, θα πρέπει να είναι με κάποιο τρόπο καλυμμένη. Γι’ αυτό και το πρώτο μέλημά της είναι να “οχυρωθεί¨» πρόσθεσε ο διευθυντής της εφημερίδας «Τα Νέα», συμπληρώνοντας ότι «πράγματι, υπάρχει η επιτροπή Βιοηθικής, η οποία έχει αναλάβει το έργο αυτό και αναμένεται να το ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού», προκειμένου η κυβέρνηση να προχωρήσει από τον Σεπτέμβριο στο νέο κύκλο υποχρεωτικών εμβολιασμών.

«Στη ζυγαριά, που είναι όντως πολύ λεπτή και οι ισορροπίες είναι ευαίσθητες, αυτό που υπερισχύει είναι το κοινωνικό καλό. Αργά ή γρήγορα θα πρέπει να πάμε σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, αν όχι του γενικού πληθυσμού -γιατί αυτό είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί, σε ορισμένες κρίσιμες κοινωνικές ομάδες θα πρέπει να γίνει» τόνισε ο Γ. Μαντέλας, προσθέτοντας πως υπάρχουν  οργανωμένες ομάδες του πληθυσμού που θα πρέπει να μπουν σε αυτή τη διαδικασία, όπως οι υγειονομικοί, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ ή οι εκπαιδευτικοί.

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 19/05/2021

Πολιτική