Πολιτική

Ακραία η κίνηση του Ερντογάν να έρθει σε ρήξη με τον Μπάιντεν – Δημήτρης Καιρίδης στο MEGA

18.05.2021 | 18:41 Eνσωμάτωση

«Ακραία» χαρακτήρισε την κίνηση του Ερντογάν να έρθει σε ρήξη με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, ο Δημήτρης Καιρίδης, βουλευτής ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων.

«Εξέπληξε ακόμα και τους ίδιους τους Τούρκους στην Άγκυρα», σημείωσε ο κ. Καιρίδης, με την κίνηση αυτήν να βάζει στον «αέρα» την επικείμενη συνάντηση των δύο ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

«Νομίζω ότι ο Ερντογάν βρίσκεται σε σύγχυση. Είχε καλομάθει 4 χρόνια με τον Τραμπ. Θεωρούσε ότι μπορεί να του περνάει, δεν έχει προσαρμοστεί σε νέα εποχή Μπάιντεν».

Αναφορικά με τις συγκρούσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων, ο καθηγητής σημείωσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος εργαλειοποιεί τη Χαμάς.

«Έχει χάσει το μέτρο ο Ερντογάν. Αξιοποιεί τη Χαμάς, την κατευθύνει, την ενισχύει στο μεσανατολικό μέτωπο. Είναι ο ίδιος επικεφαλής της ισλαμικής διεθνούς, θέλει να δημιουργήσει προβλήματα στα φιλοδυτικά αραβικά καθεστώτα, κατεξοχήν στην Αίγυπτο».

Σύμφωνα με τον κ. Καιρίδη, ο Ερντογάν θέλει να εμφανιστεί ως ηγέτης των μουσουλμάνων γι’ αυτό και προβαίνει σε αυτές τις κινήσεις.

«Δε θα επιχειρήσει ολική ρήξη με το Ισραήλ», κατέληξε ο καθηγητής.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 18/05/2021