Πολιτική

Νέες αποκαλύψεις Καλογρίτσα στην προανακριτική της Βουλής για Παππά

18.05.2021 | 18:42

Σε νέες και πιο αναλυτικές αποκαλύψεις προχώρησε ο Χρήστος Καλογρίτσας για τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα Παππά προσπάθησε να ελέγξει μέρος των ΜΜΕ.

Ειδικότερα, ο κ. Καλογρίτσας επανήλθε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής με αποκαλύψεις για sms που αντάλλαξε με τον τότε υπουργό Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά πριν την συνάντηση με τους Άραβες επιχειρηματίες στο Πόρτο Χέλι προκειμένου να λάβει οδηγίες πριν κλειδώσει η συμφωνία για την συμμετοχή στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του 2016, αλλά και με αποκαλύψεις για την στήριξη που παρείχε στο τότε κυβερνών κόμμα όσον αφορά το σχέδιο δημιουργίας ΜΜΕ φιλικών προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι η «ομάδα Παππά» που είχε συγκροτηθεί για τον λόγο αυτό, εργαζόταν από τα γραφεία του στην Νέα Σμύρνη. Ο μάρτυρας φέρεται να είπε ότι «τον Οκτώβρη του 2015 κλήθηκα να συνεργαστώ, να βοηθήσω σε μια πρόσκληση του Νικου Παππά και κάποιων άλλων για ΜΜΕ».

«Τα ΜΜΕ για τα οποία μιλήσαμε τότε ήταν το κανάλι και αλλά Μέσα. Ο Νίκος με τις αρμοδιότητας του υπουργού που είχε τότε ήθελε να δημιουργηθεί μια υποστηρικτική ομάδα ΜΜΕ. Δέχθηκα να δώσω το όνομά μου. Δεν μπορούσα να δώσω τίποτε άλλο. Πάντα είχα πολλά λεφτά όμως τότε τα χρήματα μου ήταν δεσμευμένα», ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, εξηγώντας ότι την περίοδο εκείνη είχε απαγορευθεί η έξοδός του όπως και της γυναίκας του από την χώρα. «Είχα πάρει τον λόγο του ονοματοδότη. Όταν κάθε τόσο μου ζητούσαν κάπου να συνεισφέρω πάντοτε ανταποκρινόμουν», πρόσθεσε.

Με μήνυση απειλεί ο Παππάς

 

Μήνυση κατά του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής και βουλευτή της ΝΔ Σταύρου Κελέση για αλλοίωση των πρακτικών προαναγγέλλει ο Νίκος Παππάς μετά την κατάθεση των «καυτών» sms που αποκάλυψε ο Χρήστος Καλογρίτσας ότι αντάλλασσε με τον πρώην υπουργό.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 18/05/2021

Πολιτική