Πολιτισμός

Σπίτι με το MEGA: Υπέροχη συνεύρεση Γαλάνη και Ζουγανέλη στη σκηνή

16.05.2021 | 01:35

«Αν μια φορά ρωτούσες» σε μουσική και στίχους Νίκου Πορτοκάλογλου και «Παράξενη βροχή» του Βασίλη Καρρά λίγο πριν συμβεί στη σκηνή του MEGA μια μεγάλη μουσική συνάντηση. 

«Οι σοφές μας λαϊκές παροιμίες λένε ότι όταν φοβάσαι να μη σου συμβεί κάτι τελικά σε βρίσκει. Η ζωή όμως σου επιφυλάξει εκπλήξεις και δώρα που τα ονειρεύεσαι από παιδί. Έτσι κάπως συνέβη και με μένα. Γνώρισα και βρέθηκα να συζητάω μαζί της σε ένα στούντιο υπέροχα πράγματα με τη σπουδαιότερη ελληνίδα τραγουδίστρια, υπέροχο άνθρωπο που οι ερμηνείες έχουν χαραχθεί μέσα στη συνείδηση και την ψυχή μου. Σήμερα με τιμάει με την παρουσία της. Δήμητρα μου σε ευχαριστώ πολύ που δέχθηκες» ανέφερε πολύ συγκινημένη η Ελεωνόρα Ζουγανέλη καλώντας στην Δήμητρα Γαλάνη στη σκηνή.

Οι ερμηνεύτριες τραγούδησαν ένα κομμάτι που έχουν από κοινού χαρίσει στους τηλεθεατές. «Σαν μαγεμένο» σε μια υπέροχη διασκευή.

«Την Ελεωνόρα την είχα ακούσει παλιά, ήταν ακόμα παιδί. Την είχα ακούσει όταν είχε τραγουδήσει μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα και είχα πει ‘μια πολύ σημαντική φωνή’, όπως είπαμε όλοι μας και όπως είπε και ο ελληνικός λαός στη συνέχεια. Ήρθαμε κοντά για μια διαφήμιση που μας ζήτησαν να πούμε μαζί ένα τραγούδι και να’ μαστε εδώ σήμερα παρεούλα. Ανήκει σε αυτά τα πολύ λίγα καινούργια πρόσωπα που έχουν ξεχωρίσει, φωνές που συνεχίζουν την παράδοση των καλών φωνών στη χώρα μας. Η Ελεωνόρα ανήκει μαζί με 2-3 ακόμα φωνές σε αυτή τη σειρά και είναι πολύ συγκινητικό γιατί σημαίνει ότι υπάρχει μια συνέχεια. Εγώ δεν γράφω τραγούδια μόνο για μένα, υπάρχουν τραγούδια που ακούω μια φωνή να τα λέει. Είναι ωραίο να παρατηρείς αυτό που έχεις γράψει. Η Ελεωνόρα θα ήταν μια φωνή που θα μπορούσα να γράψω» ανέφερε η Δήμητρα Γαλάνη.

Στο τέλος αυτού του μέρους «Κόκκινο ποτάμι» και «Γεροπλάτανος».

Videos & Απoσπάσματα από ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΟ MEGA - 16/05/2021

Πολιτισμός