Ελλάδα

Επιχείρηση «ελεύθερο σαββατοκύριακο»: Με αεροπλάνα, πλοία και οχήματα η πρώτη έξοδος

15.05.2021 | 20:01

Πρώτο Σαββατοκύριακο με ελεύθερες μετακινήσεις και πολλοί ταξίδεψαν με κάθε μέσο. Αυξημένη η κίνηση σε λιμάνια και διόδια.

Πρώτο Σαββατοκύριακο ελεύθερων μετακινήσεων και ο συννεφιασμένος ουρανός δεν απέτρεψε χιλιάδες κατοίκους του λεκανοπέδιου να αποδράσουν για λίγες στιγμές κανονικότητας.

Από νωρίς το πρωί αυξημένη ήταν η κίνηση στο λιμάνι τους Πειραιά.

Το ένα μετά το άλλο τα πλοία αναχωρούσαν με μεγάλη πληρότητα τηρώντας αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι όλοι οι ταξιδιώτες ήταν εφοδιασμένοι με πρόσφατο αυτοδιαγνωστικό ή μοριακό τεστ ή με βεβαίωση εμβολιασμού.

Αυξημένη είναι και η κίνηση στις εθνικές οδούς. Η άρση των περιορισμών στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις έδωσε την ευκαιρία για μικρές αποδράσεις κυρίως σε εξοχικές κατοικίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, από το πρωί της Παρασκευής μέχρι και σήμερα συνολικά εξήλθαν 65.385 οχήματα: 33.998 από την Ελευσίνα και 31.387 από τις Αφίδνες.

Μεγάλη είναι η κίνηση και στα ΚΤΕΛ. Τα λεωφορεία φεύγουν γεμάτα από κόσμο με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας.

Να σημειωθεί πως, ο μέγιστος αριθμός επιβατών στα αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης είναι τα τρία άτομα, ενώ στα ταξί είναι δύο επιβάτες, εκτός του οδηγού. Οι απαγορεύσεις δεν αφορούν οικογένειες η άτομα που χρήζουν βοήθειας.

Σαλπάρουν για τα νησιά οι Αθηναίοι μετά την άρση των μέτρων

Από νωρίς το πρωί πολίτες με πιστοποιητικά και βαλίτσες στο χέρι αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά για τα νησιά. Απόψε το βράδυ αναχωρούν τέσσερα πλοία για την Κρήτη.

Όσοι επιθυμούν να μεταβούν σε νησιά θα πρέπει να έχουν:

είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (πάροδος 14 ημερών από τη δεύτερη δόση)
είτε PCR τεστ 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών ή self test 24 ωρών
είτε βεβαίωση νόσησης (2 μήνες μετά τη νόσηση και έως 9 μήνες)

Προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» οι πρώτοι τουρίστες 

Ο τουρισμός ξεκίνησε και για την βόρεια Ελλάδα με τουρίστες να καταφθάνουν από πολλές χώρες της Ευρώπης. Συνολικά θα φτάσουν 30 αεροσκάφη με τουρίστες. Η πλειοψηφία των ταξιδιωτών είναι Έλληνες του εξωτερικού.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 15/05/2021

Ελλάδα