Κόσμος

«Θρυμματίζεται η ενημέρωση» – Ο Στρατής Αγγελής μιλά για τον βομβαρδισμό κτιρίων που στεγάζουν ξένα ΜΜΕ στην Γάζα

15.05.2021 | 20:25 Eνσωμάτωση

Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε χθες το κτίριο, 12-13 ορόφων, όπου στεγάζονται τα κεντρικά του τηλεοπτικού δικτύου του Κατάρ Al-Jazeera και του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Associated Press (AP) στη Λωρίδα της Γάζας.

Είναι το τέταρτο πολυόροφο κτίριο που βομβαρδίζεται και ισοπεδώνεται με αυτόν το τρόπο στη Γάζα, από τους Ισραηλινούς.

Ο προϊστάμενος του διεθνούς ρεπορτάζ του MEGA, Στρατής Αγγελής, σχολίασε το γεγονός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μεγάλου Καναλιού με την Κατερίνα Παναγοπούλου.

«Θα μου επιτρέψετε και έναν προσωπικό τόνο. Επειδή έχω κάνει ρεπορτάζ στη Γάζα για αποστολές του MEGA, είναι τραγικό να βλέπω τέτοιες εικόνες από τοποθεσίες όπου κάνουν απευθείας συνδέσεις οι ξένοι δημοσιογράφοι. Είναι κομμάτια από τη ζωή μας. Και βέβαια θρυμματίζεται η ενημέρωση» σχολίασε ο δημοσιογράφος.

Πριν ακόμα από τη σημερινή επίθεση η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων κατήγγειλε το Ισραήλ για τη στοχοποίηση των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων με στόχο να σιγήσουν για όσα συμβαίνουν στη Γάζα. Η επίθεση στο μεγάλο αμερικανικό πρακτορείο έγινε καθώς απεσταλμένος του Μπάιντεν συζητούσε με την ισραηλινή ηγεσία για κατάπαυση του πυρός.

«Είπαμε απευθείας στους Ισραηλινούς ότι η εγγύηση της ασφάλειας των δημοσιογράφων και των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης αποτελεί ευθύνη ύψιστης σημασίας» έγραψε στο Twitter η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/05/2021