Πολιτική

Ξεκάθαρο μήνυμα Σακελλαροπούλου στην Άγκυρα από τον Έβρο

15.05.2021 | 20:33 Eνσωμάτωση

Τον Έβρο επισκέφτηκε η πρόεδρο Προέδρου της Δημοκρατίας, την περιοχή όπου θυμίζουμε τον Μάρτιο του 2020 η Άγκυρα επιχείρησε να στήσει μία σοβαρή κρίση χρησιμοποιώντας πρόσφυγες και μετανάστες.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επέλεξε σήμερα να στείλει σαφές μήνυμα στην Άγκυρα από το σημείο που πέρσι την άνοιξη οι ακρίτες μας στον Έβρο αντιμετώπισαν την προσπάθεια εργαλειοποίησης κατατρεγμένων ανθρώπων από την κυβέρνηση Ερντογάν.

«Η Ελλάδα σέβεται την ειρηνική συνύπαρξη, τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο. Ταυτόχρονα όμως δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για την πορεία κατασκευής του φράκτη και επισκέφτηκε το Στρατιωτικό Φυλάκιο Νέας Βύσσας όπου συνομίλησε με αξιωματικούς, στρατευμένους και μέλη της φρόντεξ..

Την ίδια ώρα στο Συμπόσιο των Δελφών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος έδινε ξεκάθαρη απάντηση σε όσα λέει συχνά πυκνά ο Τούρκος ομόλογός του Χουλουσί Ακάρ και άλλοι τούρκοι αξιωματούχοι περί αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών

«Ο,τι απειλείται, δεν αποστρατιωτικοποιείται».

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος διαμήνυσε ότι είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία

«Μ’αυτά που έχουμε τώρα μπορούμε απολύτως να αντιμετωπίσουμε την απειλή, οποιαδήποτε αμφισβήτηση, την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα».

Ο Ταγίπ Ερντογάν νόμιζε ότι θα βρει στον Κυριάκο Μητσοτάκη έναν εύκολο αντίπαλο έχει διαψευστεί, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/05/2021