Ελλάδα

Αμετανόητα προκλητικός ακόμη και κατά την έκδοση του στην Ελλάδα ο Λαγός

15.05.2021 | 19:58 Eνσωμάτωση

Στην Αθήνα έφτασε ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός. Με το που προσγειώθηκε τον παρέλαβε η κλούβα της Αστυνομίας, η οποία τον οδήγησε στον εισαγγελέα και από εκεί στις φυλακές του Δομοκού. «Για την ορθοδοξία και την Ελλάδα αξίζει κάθε θυσία», φώναζε βγαίνοντας από την κλούβα παραμένοντας προκλητικός και αμετανόητος. Στις φυλακές όπου και έφτασε πριν λίγη ώρα θα εκτίσει ποινή των 13 ετών και 8 μηνών.

Με χειροπέδες και τη μάσκα όπως πάντα κάτω από τη μύτη ο Γιάννης Λαγός περνά μενόμενος το κατώφλι του εισαγγελέα, επιχειρώντας ένα νέο κακοπαιγμένο σόου της τελευταίας στιγμής. Το ίδιο έκανε και βγαίνοντας…

Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που είχε πει ο Λαγός εντός ελληνικού εδάφους λίγες ημέρες μετά την απόφαση της δικαιοσύνης που τον καταδίκασε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και λίγες ώρες πριν πάρει το πρώτο αεροπλάνο για να κρυφτεί στις Βρυξέλλες.

Σήμερα, 8 μήνες μετά την ιστορική απόφαση ο Λαγός γύρισε στον τόπο των αποτρόπαιων εγκλημάτων του με χειροπέδες προκειμένου να οδηγηθεί στη φυλακή.

Αλλά ούτε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια πήγε, ούτε καν εφεση κατά της απόφασης για έκδοσή του στην Ελλάδα δεν έκανε, καθώς κατάλαβε πως όσα τερτίπια και αν σκαρφιστεί, δεν θα καταφέρει τελικά να αποφύγει το κελί.

Άλλωστε μετά την πανηγυρική άρση της ασυλίας του από το ευρωκοινοβούλιο, ο πάλαι ποτέ σκληροπυρηνικός τσαπουκάς του αμετανόητου νεοναζί φαίνεται πως δεν άντεξε τη ζωή πίσω από τα κάγκελα της Βελγικής φυλακής του Saint Gilles …

Και αφού δεν είχε ούτε μαξιλάρι η έκδοση στην Ελλάδα ήταν μονόδρομος. Βέβαια ο Γιάννης Λαγός είχε φροντίσει να ζητήσει την έκτιση της ποινής του στον Κορυδαλλό για να…μπορεί να ασκεί τα καθήκοντα του ευρωβουλευτή…

Το πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου

Το πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου έπαιξε κομβικό ρόλο στις δολοφονικές επίθεσης της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έως τις επιθέσεις ταγμάτων εφόδου στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα και κατά των Αιγύπτιων αλλιεργατών. Εγκλήματα για τα οποία κάποτε δήλωνε περήφανος, κρυμένος ωστόσο πίσω από τη βουλευτική ασυλία.

Λαγός Ιούνιος 2012 Με τους Αιγύπτιους που κάνουν ό,τι θέλουν. Λοιπόν εμείς του λέμε ότι από δω και πέρα θα δίνουν λογαριασμό. Θα δίνουν λογαριασμό της Χρυσή Αυγή.

Oι ελληνικές αρχές κινήθηκαν άμεσα για την έκδοση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, όσο και για την παράδοση του Λαγού, τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Χρειάζεται, όμως, διαρκής αγώνας ώστε η ελληνική Δημοκρατία να μην βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με τέτοια φαινόμενα.»

«Η μάχη ενάντια στην λογική του μίσους, του φασισμού και του ρατσισμού συνεχίζεται.​»

Η ώρα της φυλακής έφτασε για τον Λαγό, που θα εκτίσει ποινή 13 ετών και 8 μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και οπλοκατοχή, καθώς και 8 μήνες με αναστολή  για ηθική αυτουργία στην επίθεση στο «Συνεργείο».

Εκτός από 13 χρόνια και 8 μήνες κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης εγκληματικής οργάνωσης και οπλοκατοχή ο Λαγός έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε 8 μήνες με αναστολή για την αιματηρή εισβολή ομάδας χρυσαυγιτών στον Κοινωνικό Χώρο συνεργείο ως ηθικός αυτουργός.

Ζήτησε να πάει Κορυδαλλό

Ο Γιάννης Λαγός υπέβαλε αίτημα να κρατηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να μπορεί να ασκεί τα καθήκοντα του ευρωβουλευτή.

Ο εισαγγελέας τον ενημέρωσε ότι δεν είναι αρμόδιος να αποφασίσει για το αίτημά του να εκτίσει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς η αρμόδια για αυτό το θέμα είναι η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο εντολέας τους έχει ήδη υποβάλλει αίτημα στην Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής προκειμένου να κρατηθεί στον Κορυδαλλό για να διευκολύνεται να ασκεί τα καθήκοντα του στην Ευρωβουλή.

Το ίδιο αίτημα, όπως είπαν, θα θέσουν και στον Εισαγγελέα ώστε να διατάξει εκείνος την κράτηση του στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/05/2021