Υπενθυμίζεται πως στις 17 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, ενώ ταυτόχρονα επανεκκινούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια. Στις 21 Μαΐου ξεκινούν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75% και μία εβδομάδα αργότερα, στις 28 Μαΐου, επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους μόνο για καθήμενους –όχι όρθιους– με ποσοστό πληρότητας 50%.

Σήμερα στις 18:00 οι ανακοινώσεις

Σήμερα το απόγευμα ο Άκης Σκέρτσος θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις και θα επεκταθεί και σε άλλες δραστηριότητες για να έχουν οι πολίτες το χρονοδιάγραμμα. Θα υπάρξει ανακοίνωση για τα πρωτόκολλα που αφορούν στις μετακινήσεις για επαρχία και νησιά. Η κυβέρνηση θέλει να έχει αυξημένα μέτρα προστασίας όσον αφορά τους ταξιδιώτες στα νησιά ενόψει και του τουριμού.

Δραστηριότητες που έχουν μείνει πίσω, όπως για παράδειγμα γάμοι, βαφτίσεις κ.λπ ενδέχεται να υπάρξουν ανακοινώσεις και γι αυτό το θέμα. Για τη μουσική μέχρι τις 28/5 είναι η πρόθεση της κυβέρνησης να αρθεί κι αυτός ο περιορισμός.