Κόσμος

Κλιμακώνεται η βία στο Ισραήλ: Ρουκέτες στο Τελ Αβίβ, επιδρομές στη Γάζα

12.05.2021 | 13:31 Eνσωμάτωση

Το Ισραήλ σφυροκοπά τη Γάζα με συνεχείς αεροπορικές επιδρομές. Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται και σήμερα μετά από μια εφιαλτική νύχτα.

Η πολυκατοικία στην πόλη της Γάζας καταρρέει μετά από μια ακόμη ισραηλινή επιδρομή. Λίγο νωρίτερα είχε ακουστεί μήνυμα προς τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Η Χαμάς απάντησε με μπαράζ εκατοντάδων ρουκετών με κατεύθυνση προς το Τελ Αβίβ.

Το αντιπυραυλικό σύστημα του Ισραήλ αναχαίτισε αρκετές από τις ρουκέτες που έφταναν από την πλευρά της Γάζας. Άλλες όμως κατάφεραν να διαπεράσουν τον Σιδηρούν Θόλο.

Οι σειρήνες ηχούσαν συνεχώς στο Τελ Αβίβ και στις περιοχές κοντά στη Γάζα.

Στην Ασκελόν μια πολυκατοικία κατέρρευσε μετά από χτύπημα με ρουκέτα.

Σε Τελ Αβίβ και Χολόν οι ρουκέτες έπεφταν βροχή.

Το σφυροκόπημα διέκοψε αγώνα μπάσκετ με τους αθλητές να πέφτουν πάνω στο παρκέ, ενώ διακόπηκαν όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι – 35 στη Γάζα και 5 στο Ισραήλ – σκοτώθηκαν από την αρχή της κλιμάκωσης της βίας της Δευτέρα.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι αυτή είναι μόνο η αρχή των επιδρομών ενώ ο ηγέτης της Χαμάς απάντησε ότι οι μαχητές της είναι έτοιμοι να απαντήσουν.

Για απειλή γενικευμένου πολέμου προειδοποίησε ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Μέση Ανατολή ενώ σύσσωμη η διεθνής κοινότητα καλεί τις δύο πλευρές σε αποκλιμάκωση.

Η κλιμάκωση της βίας τόσο στα Ιεροσόλυμα όσο και στη Γάζα θα πρέπει να σταματήσει τονίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Τα μηνύματα δε φαίνεται να εισακούονται για την ώρα καθώς το Ισραήλ ήδη ξεκίνησε να μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό και να αναπτύσσει δυνάμεις κοντά στην περιοχή της Γάζας.

Σε καταφύγιο ο Νίκος Βέρτης

Δραματικές ώρες έζησαν χθες το βράδυ οι μουσικοί της ομάδας του Νίκου Βέρτη που βρέθηκαν στο Ισραήλ για να δώσουν συναυλία.

Ο τσελίστας του γκρουπ Μάνος Επιτροπάκης κατέγραφε με το κινητό του τι ακριβώς συνέβη όταν ήχησαν οι σειρήνες στο αεροδρόμιο του Ισραήλ όταν έπεσαν οι πρώτες ρουκέτες.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 12/05/2021