Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ρέγκλινγκ: Στην «ατζέντα» Ταμείο Ανάκαμψης και οικονομία

12.05.2021 | 13:34

Συνάντηση με τον με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ είχε νωριτερα ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο επίκεντρο της συνάντησης το ταμειο ανάκαμψης και η ελληνική οικονομία.

Την αισιοδοξία του για την γρήγορη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μετά την πανδημία εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάλογο που είχαν με τον Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στην Ελλάδα δεν σταματήσαμε ποτέ τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι η οικονομία θα ανακάμψει και η χώρα θα γίνει ελκυστικός επενδυτικός προορισμός.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο Σχέδιο της Ελλάδας για το Ταμείο Ανάκαμψης για το οποίο ο κ. Ρέγκλινγκ είπε οτι είναι πολύ καλό, ενώ ο πρωθυπουργός μίλησε και για το άνοιγμα του τουρισμού από αυτό το Σαββατοκύριακο.

– Όπως γνωρίζετε έχουμε αυξήσει σημαντικά το εμβολιαστικό πρόγραμμα, τα κρούσματα μειώνονται και είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τον τουρισμό από αυτό το Σαββατοκύριακο. Όπως ξέρετε ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός…

– Όταν έφτασα χθες το αεροπλάνο ήταν γεμάτο..

– Αυτές είναι καλές ειδήσεις! Είμαι επίσης πολύ αισιόδοξος για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας για φέτος, για τον επόμενο χρόνο, αλλά επίσης στο μέσο της περιόδου θέλω να τονίσω ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας ποτέ δεν σταματήσαμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να διασφαλίσουμε μία βιώσιμη και περιεκτική ανάκαμψη”

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 12/05/2021

Πολιτική