Κόσμος

Ρυθμιστική αρχή Βρετανίας: Συνιστά στους κάτω των 40 ετών να αποφύγουν τον εμβολιασμό με AstraZeneca

07.05.2021 | 20:10

Περνάμε σε μία είδηση βόμβα που αφορά στο εμβόλιο της Astra Zeneca με το οποίο συνεχίζουν να εμβολιάζονται με καταιγιστικούς ρυθμούς οι ηλικίες 30 έως 39 ετών στην χώρα μας. Όμως η αρμόδια βρετανική Αρχή συνέστησε στα άτομα κάτω των 40 ετών να αποφύγουν το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η Ρυθμιστική Αρχή της Βρετανίας συνέστησε να προσφέρεται εναλλακτική λύση, δηλαδή άλλο εμβόλιο από το AstraZeneca, σε άνδρες και γυναίκες κάτω των 40 ετών. Αυτό γιατί ενώ έχουν καταγραφεί θρομβολιτικά επεισόδια σε 1 στους 100.000 ενηλίκους, σε εκείνους κάτω των 40 ετών καταγράφηκε αναλογία 1 στις 60.000. Πριν από ένα μήνα η ίδια βρετανική επιτροπή είχε συστήσει να αποφεύγουν το συγκεκριμένο σκεύασμα οι κάτω των 30 ετών. Συνολικά έχουν καταγραφεί 242 περιστατικά σε 28 εκατομμύρια εμβολιασμούς.

Εν τω μεταξύ η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι ερευνά σπάνια περιστατικά του συνδρόμου Γκιγιόν Μπαρέ, μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca. Στο συγκεκριμένο σύνδρομο το ανοσοποιητικό σύστημα στρέφεται εναντίον του νευρικού, προκαλώντας μερική παράλυση, η οποία συνήθως διαρκεί μερικές ώρες. Οι αρμόδιες υπηρεσίες τονίζουν ότι τα πλεονεκτήματα των εμβολίων υπερτερούν των ενδεχόμενων παρενεργειών.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 07/05/2021

Κόσμος