Κόσμος

ΗΠΑ: 11χρονη άνοιξε πυρ στους διαδρόμους του σχολείου της

07.05.2021 | 20:37 Eνσωμάτωση

Έμοιαζε με σκηνή από ταινία θρίλερ, αλλά ήταν, δυστυχώς, η πραγματικότητα: εντεκάχρονη μαθήτρια, στο Άινταχο των Ηνωμένων Πολιτειών, έβγαλε όπλο από τη σχολική της τσάντα και άρχισε να πυροβολεί.

Μαθητές σε πανικό τρέχουν να σωθούν από τα πυρά μαθήτριας στο δημοτικό σχολείο της μικρής κωμόπολης Ρίγκπι στο Άινταχο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η 11χρονη μαθήτρια για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία άνοιξε πυρ στους διαδρόμους του σχολείου με όπλο που έβγαλε από την σχολική της τσάντα.

«Όλοι μου οι φίλοι και εγώ φοβηθήκαμε πάρα πολύ. Κρυφτήκαμε σε μία γωνία της αίθουσας με τα φώτα σβηστά και τις πόρτες κλειδωμένες.»

Από τα πυρά του μικρού παιδιού δύο μαθητές και ένας δάσκαλος θα τραυματιστούν. Το όπλο από το χέρι της μαθήτριας θα καταφέρει να πάρει μία εκπαιδευτικός.

«Μόνο χάρη σε μία δασκάλα που με κίνδυνο της ζωής της, αφόπλισε την μαθήτρια και την κράτησε στο έδαφος μέχρι να φτάσει η αστυνομία.»

Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Τα στοιχεία της μαθήτριας αλλά και των τραυματιών δεν έχουν γίνει γνωστά. Τα κίνητρα που όπλισαν το χέρι της μικρής μαθήτριας παραμένουν άγνωστα.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι το πρώτο μετά από 20 χρόνια και μόλις το δεύτερο με πυροβολισμούς και τραυματίες σε σχολείο του Άινταχο, με την ένοπλη βία να έχει πάρει την μορφή πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/05/2021