Οικονομία

Αποφασισμένος να προωθήσει τις αλλαγές στα εργασιακά ο πρωθυπουργός

07.05.2021 | 20:32

Αχαλίνωτους ψεύτες χαρακτήρισε ο Υπουργός Εργασίας όσους μιλούν για κατάργηση του 8ωρου με το νομοσχέδιο που έρχεται για τα εργασιακά, για εμπαιγμό των εργαζόμενων κατηγόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος από στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής μίλησε για αλλάγές που κάνουν πιο ισχυρό τον εργαζόμενο. Μιλώντας στο MEGA ο υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου έκανε μάλιστα λόγο για κατοχύρωση των εργαζομένων μέσω και της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

Από το Πόρτο της Πορτογαλίας όπου βρέθηκε για τις εργασίες της Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής ο Κυριακος Μητσοτάκης εμφανίστηκε αποφασισμένος να προωθήσεις τις αλλαγές στα εργασιακά γιατί όπως είπε το νέο νομοθετικό πλαίσιο δίνει δύναμη στον εργαζόμενο.

«Δύναμη να λέει όχι σε οποιαδήποτε κατάχρηση της εργατικής νομοθεσίας που θα δίνει δύναμη στον εργαζόμενο.»

Με φόντο το χθεσινό κύμα των απεργιακών κινητοποιήσεων για το 8ωρο ο Υ0ουργός Εργασίας χαρακτήρισε ψεύτες όσους υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση το καταργεί.

«Όσοι τα λένε ή είναι παντελώς άσχετοι. Ή είναι ψεύτες χωρίς κανένα χαλινάρι.»

Η οπισθοδρόμηση στην εργασιακή ζούγκλα είναι το σχέδιο της ΝΔ για την κοινωνία του 21ου αιώνα, τονίζει την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ

«Υποτιμούν τη νοημοσύνη των εργαζομένων όταν ισχυρίζονται ότι η κατάργηση του οκταώρου και ο καθορισμός του χρόνου εργασίας με ατομικές συμβάσεις είναι προς όφελος τους.»

Μιλώντας το πρωί στο μεγκα ο υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου μίλησε για κατοχύρωση των εργαζομένων μέσω και της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

«Θέλουμε να έχουμε έναν συνδυασμό προστασία των εργαζομένων με ταυτόχρονα να έχουμε ανταγωνιστικές επιχειρήσεις.»

«Ο ισχυρισμός του υπουργού ότι θα προστατεύεται από απόλυση ο εργαζόμενος που δεν θα δεχθεί τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, είναι εξίσου προκλητικός.»

Κατά του νέου εργασιακού νομοσχεδίου έχει ταχθεί και το ΜέΡΑ25 που κάνει λόγο για επιστροφή σε εργασιακό μεσαίωνα.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 07/05/2021

Οικονομία