Ελλάδα

Πυρετώδεις προετοιμασίες στις οργανωμένες παραλίες – Ανοίγουν αύριο

07.05.2021 | 20:03

Με το αντηλιακό ανά χείρας περιμένουν πολλοί πολίτες το σύνθημα για να ξεχυθούν στις παραλίες. Αύριο το πρωί ανοίγουν τις πύλες οι οργανωμένες πλαζ, όμως με πολύ αυστηρά μέτρα και προϋποθέσεις. Συγκεκριμένες αποστάσεις ανάμεσα στις ξαπλώστρες, αντισηπτικά και απολύμανση. Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις.

Συνεργεία στήνουν ομπρέλες.

Βάζουν ξαπλώστρες με τη μεζούρα στα χέρια.

Καθαρίζουν την άμμο.

Τρέχουν να προλάβουν οι διαχειριστές των οργανωμένων παραλιών προκείμενου αύριο να μπορούν να υποδεχθούν τους πρώτους λουόμενους της σεζόν.

Με οδηγό το υγειονομικό πρωτόκολλο για την Πανδημία οι εργαζόμενοι έχουν τοποθετήσει δύο ξαπλώστρες ανά ομπρέλα…που μπορούν να γίνουν περισσότερες ΜΟΝΟ εάν πρόκειται για οικογένειες.

Η ελάχιστη απόσταση από ομπρέλα σε ομπρέλα είναι 4 μέτρα ενώ θα απολυμαίνονται πριν καθίσει ο επόμενος πελάτης.

Υποχρεωτικά θα είναι τα self – test και οι μάσκες για τους εργαζόμενους ενώ η μετάβαση θα γίνεται με τον κωδικό “6” στο 13033. Όπως και στα καταστήματα εστίασης απαγορεύεται δια ροπάλου η μουσική καθώς και οι όρθιοι στα beach μπαρ.

Αρκετοί είναι αυτοί που δεν περιμένουν το άνοιγμα των οργανωμένων πλαζ και από σήμερα πήγαν στις ανοργάνωτες παραλίες.

Ωστόσο με τη σκέψη πως στις οργανωμένες πλαζ ενδεχομένως να υπάρξει κάποιος συνωστισμός, αρκετοί είναι εκείνοι που ήδη σκέφτονται πιο απομακρυσμένες παραλίες με σίγουρες αποστάσεις.

Πυρετώδεις προετοιμασίες για το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών και στην Θεσσαλονίκη. Απο νωρις το πρωι οι υπεύθυνοι άρχισαν να στήνουν ομπρέλες και ξαπλώστρες .

Τα μέτρα και οι αποστάσεις παραμένουν καθως και η ατομική ευθυνη ωστε να επιστρέψουμε επιτυχημένα στην κανονικότητα.

Στο Καβούρι και την παραλία Μπαξέ στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε η κάμερα του MEGA όπου κατέγραψε τις προετοιμασίες ενόψει του αυριανού ανοίγματος.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 07/05/2021

Ελλάδα