Υγεία

Πασχαλινό μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία της πανδημίας από τους λοιμωξιολόγους

01.05.2021 | 20:12 Eνσωμάτωση

Εδώ και έναν χρόνο οι λοιμωξιολόγοι χειρίζονται την υγειονομική κρίση στη χώρα μας, αναλύουν δεδομένα και αποφασίζουν για την επιβολή ή την άρση των περιοριστικών μέτρων με στόχο την ασφάλειά μας.

Συνήθως δίνουν οδηγίες και προτείνουν μέτρα πολλές φορές δυσάρεστα. Είναι όμως οι ίδιοι άνθρωποι που φορώντας τη λευκή ποδιά, κρατούν στις εντατικές και τις κλίνες Covid, το χέρι των δικών μας ανθρώπων μιας και εμείς δεν μπορούμε να είμαστε δίπλα τους.

Γιατροί, νοσηλευτές, λοιμωξιολόγοι, δίνουν από το δικό τους μετερίζι την άνιση μάχη με τον ιό και βλέπουν σταδιακά τα κρούσματα να μειώνονται και τους πολίτες να δίνουν μήνυμα ελπίδας αποδεχόμενοι τον εμβολιασμό τους.

Κάποιοι από αυτούς απόψε Μεγάλο Σάββατο, θα ακούσουν το Χριστός Ανέστη φορώντας την ειδική στολή και ελπίζοντας πως οι ασθενείς τους θα νικήσουν και εκείνοι τον θάνατο που τους πολιορκεί.

Οι στιγμές των εορτών τονίζουν ακόμη περισσότερο το εμείς από το εγώ. Οι ομάδες που ξενυχτούν την ιερή αυτή νύχτα στο πλάι βαριά νοσούντων ασθενών, γίνονται ακόμα πιο ισχυρές πιο ενωμένες στην κοινή προσπάθεια.

Μέρα με τη μέρα με τις κατάλληλες κινήσεις, ο ιός χάνει τη μάχη από την επιστήμη.

Ευχή όλων, το επόμενο Πάσχα ο ιός να έχει νικηθεί και όλοι μας να έχουμε πάρει τις ζωές μας πίσω.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/05/2021