Κόσμος

Τουρκία: Ξύλο & συλλήψεις στις διαδηλώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά

01.05.2021 | 20:27 Eνσωμάτωση

Με ξύλο και συλλήψεις η τουρκική αστυνομία εμπόδισε εκατοντάδες αντικυβερνητικούς διαδηλωτές να φτάσουν στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Η αναμέτρηση των νεαρών διαδηλωτών με την αστυνομία του Ερντογάν ήταν εξαρχής άνιση.

Όταν αρχίζουν οι συλλήψεις, οι διαδηλωτές προσπαθούν να αρπάξουν τους συντρόφους τους, αγόρια και κορίτσια από την αστυνομία. Όμως έτσι συλλαμβάνονται και ξυλοκοπούνται και άλλοι.

Περισσότερα από 200 άτομα συνελήφθησαν καθώς επιχειρούσαν να φτάσουν στην πλατεία Ταξίμ, σύμβολο του αγώνα για δημοκρατία και τόπο σφαγής δεκάδων εργατών από παρακρατικούς την Πρωτομαγιά του 1977.

Για τις σημερινές συλλήψεις η αστυνομία επικαλέστηκε το lockdown λόγω κορωνοϊού. Στις επιχειρήσεις καταστολής συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες της αστυνομίας με πολιτικά, ακόμα και μαντιλοφορούσες.

Ακόμα 20 διαδηλωτές συνελήφθησαν στην Σμύρνη.

Σύμφωνα με τουρκικά Μέσα, η αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα διατάχθηκε να εφαρμόσει μια εγκύκλιο που απαγορεύει τη βιντεοσκόπηση αστυνομικών με κινητά τηλέφωνα.

Η ένωση των Τούρκων δημοσιογράφων κατήγγειλε ότι μέλη της δέχθηκαν επιθέσεις από αστυνομικούς και τόνισε ότι μια αστυνομική εγκύκλιος δεν μπορεί να εμποδίσει την ειδησεογραφική κάλυψη των γεγονότων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/05/2021