Ελλάδα

Με κατάνυξη & αυστηρά μέτρα η περιφορά του Επιταφίου

01.05.2021 | 19:49 Eνσωμάτωση

Τα κατανυκτικά εγκώμια «ω γλυκύ μου έαρ», «άξιον εστί», «αι γενεαί πάσαι» εψάλησαν στους αύλειους χώρους των ναών, παρουσία πιστών, οι οποίοι όμως δεν ακολούθησαν την περιφορά του Επιταφίου εξαιτίας των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Επιτάφιος θρήνος. Ημέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη.

Η Ακολουθία της ιδιαίτερης αυτής ημέρας αλλά και η περιφορά του Επιταφίου είχαν φέτος διαφορετικό… χρώμα λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Η περιφορά του Επιταφίου σε όλες τις εκκλησίες πραγματοποιήθηκε εντός του προαυλίου χώρου των εκκλησιών ενώ το προσκύνημα έγινε εκτός των ναών.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στον Πειραιά.

Αφού επιθεώρησε το ολιγομελές λόγω κορωνοϊού στρατιωτικό άγημα έγινε δεκτή από τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Πειραιά αρχιμανδρίτη Νήφωνα Καπογιάννη.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ασπάστηκε το Ευαγγέλιο, άναψε ένα κερί και παρακολούθησε την ακολουθία

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στον Πειραιά παρακολούθησε τα εγκώμια και ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Η περιφορά του επιταφίου έγινε γύρω από τον ιερό ναό, ενώ την πομπή ακολούθησαν μόνοι οι ιερείς λόγω των μέτρων για την πανδημία.

Στο παρεκκλήσι του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά παρακολούθησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την επιτάφιο ακολουθία συνοδευόμενος από το γιο του Κωνσταντίνο.

Μία συμβολική κίνηση αποδίδοντας φόρο τιμής στους γιατρούς και νοσηλευτές που όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον αόρατο εχθρό.

Οι καμπάνες ήχησαν πένθιμα και στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής στην Πάρο, με ευωδιαστά λουλούδια της άνοιξης στολίστηκε ο Επιτάφιος.

Η ατμόσφαιρα της κορύφωσης του Θείου Δράματος ήταν κατανυκτική.

Στο ακριτικό και covid free Καστελλόριζο πραγματοποιήθηκε η επιτάφιος ακολουθία με τη τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/05/2021