Ελλάδα

Απολογείται στον ανακριτή ο Μένιος Φουρθιώτης

01.05.2021 | 13:20 Eνσωμάτωση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απολογία του Μένιου Φουρθιώτη και των συγκατηγορουμένων του, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή σήμερα το πρωί, Μεγάλο Σάββατο.

Στο μικροσκόπιο των αρχών -σύμφωνα με το «ΒΗΜΑ» βρίσκονται και άλλες εμπρηστικές επιθέσεις, την ώρα που τόσο ο Μένιος Φουρθιώτης και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι βρίσκονται στον ανακριτή. Φως στις έρευνες αναμένεται να ρίξει η εξέταση των σκληρών δίσκων που έχει κατασχέσει η αστυνομία.

Ενώπιον του ανακριτή βρίσκεται από το πρωί ο Μένιος Φουρθιώτης για να απολογηθεί για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

To ίδιο και οι δύο φερόμενοι δράστες των δύο επιθέσεων στο σπίτι του και της απόπειρας ανθρωποκτονίας αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία οι οποίοι κατηγορούνται για τρία κακουργήματα και έξι πλημμελήματα.

Στον ανακριτή βρίσκεται και ο αδελφός του ενός εκ των δύο βασικών κατηγορουμένων.

Άπαντες οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες ενώ μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, ανακριτής και εισαγγελέας, θα αποφασίσουν εάν θα αφεθούν ελεύθεροι ή θα οδηγηθούν στις φυλακές.

Οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι που φέρονται ως φυσικοί αυτουργοί των επιθέσεων έχουν δώσει-πάντως- το «στίγμα» των όσων θα υποστηρίξουν ενώπιον του ανακριτή ήδη από όσα είπαν στους αστυνομικούς.

Ο 42χρονος και 48χρονος υποστηρίζουν ότι ο παρουσιαστής τους είχε ζητήσει να τον συνοδεύουν για ασφάλεια.

Από τα στοιχεία και μαρτυρίες ωστόσο που έχουν συλλέξει οι αστυνομικές αρχές προκύπτουν επαφές και συνομιλίες των συγκατηγορουμένων του, με τον παρουσιαστή πριν και μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς και τις επιθέσεις στο σπίτι του στο Διόνυσο.

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών έχει μπει και το περιεχόμενο χρηματοκιβωτίου που εντοπίστηκε σε συνεργείο στο Περιστέρι. Στο χρηματοκιβώτιο περιέχονταν 21.650 ευρώ σε έξι χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, 48 των 100 ευρώ και 277 των 50 ευρώ.

Παράλληλα, στο σπίτι του 42χρονου εντοπίστηκε ποσό 10.800 ευρώ. Αυτά τα ποσά ερευνάται εάν συνδέονται με την υπόθεση.

Στο μεταξύ η αστυνομία, σύμφωνα με το «ΒΗΜΑ», εξετάζει το ενδεχόμενο και άλλες εμπρηστικές επιθέσεις να έχουν ”σχεδιαστεί” από τον παρουσιαστή. Συγκεκριμένα στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι εμπρηστικές επιθέσεις που είχαν σημειωθεί τον Αύγουστο του 2020 στο σπίτι του στον Διόνυσο και στις αρχές του έτους στον τηλεοπτικό σταθμό που εργαζόταν.

Αρνείται τις κατηγορίες ο Μένιος Φουρθιώτης

«Αρνούμαι τις αποδιδόμενες σε ένα κατηγορίες και επιθυμώ να απολογηθώ ενώπιον εισαγγελέα από κοινού με το δικηγόρο μου», ήταν τα μόνα λόγια που είπε ο παρουσιαστής κατά την εξέτασή του από τους αξιωματικούς της ΓΑΔΑ. Μαζί με το δικηγόρο του έχει ετοιμάσει ένα πολυσέλιδο υπόμνημα με τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς, το οποίο θα παραδώσει στον 30ο τακτικό ανακριτή πριν από την απολογία του. Ανακριτής και Εισαγγελέας, αφού ακούσουν τα όσα έχει να πει ο Μένιος Φουρθιώτης θα αποφασίσουν εάν συντρέχουν λόγοι προφυλάκισης ή εάν θα τον αφήσουν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

Τι ανέφεραν στις απολογίες τους οι συγκατηγορούμενοί του

Οι δύο συγκατηγορούμενοι του Μένιου Φουρθιώτη στις προανακριτικές τους απολογίες στην αστυνομία έχουν αρνηθεί και αυτοί τις κατηγορίες ότι εμπλέκονται στα δύο περιστατικά έξω από την οικία στο Διόνυσο. Βαρύνονται όμως και με την επίθεση με καλάσνικοφ σε βάρος περιπολίας της ομάδας ΔΙΑΣ, η οποία σημειώθηκε τη νύχτα της 16ης Απριλίου λίγες ώρες πριν από τους πυροβολισμούς στο σπίτι του παρουσιαστή, για την οποία επίσης δηλώνουν αθώοι.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 01/05/2021