Ελλάδα

«Καίνε» τον Φουρθιώτη οι φερόμενοι δράστες της επίθεσης στο σπίτι του

29.04.2021 | 20:26 Eνσωμάτωση

Στη Γενική Αστυνομικών Διεύθυνση Αθηνών θα κρατείται μέχρι το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, όταν θα οδηγηθεί ενώπιον του 30ου ανακριτή ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης και οι τρεις συγκατηγορούμενοι του.

Συνομιλίες, στίγμα κινητών από κεραίες τηλεφωνίας, γενετικό, βιντεοληπτικό υλικό και ένα ανώνυμο τηλεφώνημα, οδήγησαν στη σύλληψη και την προσαγωγή του στις δικαστικές Αρχές.

Ενώπιον των αστυνομικών ο παρουσιαστής κράτησε κλειστά τα «χαρτιά» του. «Αρνούμαι τις αποδιδόμενες σε ‘μένα κατηγορίες και επιθυμώ να απολογηθώ ενώπιον εισαγγελέα από κοινού με το δικηγόρο μου» υποστήριξε ο παρουσιαστής.

Ωστόσο, οι φερόμενοι δράστες των δύο επιθέσεων με Καλάσνικοφ και εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι του στο Διόνυσο και της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία, παρότι και αυτοί αρνήθηκαν τις κατηγορίες, κατέληξαν ότι για όλα… φταίει ο Φουρθιώτης.

«Για ότι έχει κάνει ο Μένιος δεν ευθύνομαι εγώ. Λόγω λάθος συνεννόησης του Μενιού με τα άτομα που είχε βρει αυτός έγιναν οι πράξεις που μας κατηγορείτε, για τις οποίες δεν ευθύνομαι εγώ και ο Π.Γ.» υποστήριξε ο 48χρονος, ενώ ο 42χρονος κατηγορούμενος συμπλήρωσε: «Για ορισμένες από τις πράξεις που με κατηγορείτε, ο Φουρθιώτης μου είχε ζητήσει του βρω τα άτομα. Εγώ του τα βρήκα και από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω τίποτα για την εξέλιξη των γεγονότων που συνέβησαν ούτε και ο Σ.Γ.».

Συνομιλίες – «φωτιά»

Τις ώρες πριν και μετά την απόπειρα ανθρωποκτονίας των αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία, ο παρουσιαστής συνομιλεί με τους δύο συγκατηγορούμενους του.

Μάλιστα μία ώρα μετά το επίμαχο περιστατικό ο Μένιος Φουρθιώτης απέστειλε γραπτό μήνυμα στον 42χρόνο και επικοινώνησε και άλλες φορές μαζί του.

«Εάν υπάρχει πρόβλημα, πες μου να ξέρω να βοηθήσω» ανέφερε στο SMS προς τον 42χρονο o Μένιος Φουρθιώτης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών και επισημαίνεται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. ο Μ. Φουρθιώτης: «Από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του “κατά παραγγελία χτυπήματα” (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φυλακή και συνοδεία».

Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν ότι οι κάλυκες από την συμπλοκή στη Νέα Ερυθραία και τους πυροβολισμούς στο σπίτι του παρουσιαστή προέρχονται από το ίδιο Καλάσνικοφ, ενώ γενετικό υλικό του 48χρόνου εντοπίστηκε στο σάκο όπου φυλασσόταν το όπλο.

Απομονωμένος στη ΓΑΔΑ

Ο παρουσιαστής μέχρι το Σάββατο που θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή κρατείται μόνος του, σε κακή ψυχολογική κατάσταση, στη γυναικεία πτέρυγα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών.

Έχει επαφή μόνο με τους δικηγόρους του, ενώ αρνήθηκε να φάει καθώς κάνει ειδική διατροφή για λόγους υγείας.

Ένα σημείωμα της διεύθυνσης προσταστίας επίσημων κι ευπαθών στόχων και σε αυτό περιλαμβάνονται αναφορές των αστυνομικών που συνόδευαν τον παρουσιάστη για ένα διάστημα επτά μηνών (Σεπτέμβριο του 2020 – Μάρτιος του 2021). Αναφέρονται σε 10 περιστατικά που πλήττουν το κύρος της αστυνομίας.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΛ.ΑΣ. (31.03.2021)

Διαπληκτισμός με υπάλληλο καταστήματος εστίασης

Διαπληκτισμός σε ζαχαροπλαστείο

Ζήτησε από αστυνομικό να φρουρήσει το κανάλι που εργάζεται

Ζήτησε από αστυνομικό να επιπλήξει συνεργάτιδα του

Ζήτησε από αστυνομικό να κάνει τον οδηγό του

Απαίτησε από αστυνομικό να κατέβει από το υπηρεσιακό αυτοκίνητο

Διαπληκτίστηκε με αστυνομικό της τροχαίας

Ζήτησε από τους αστυνομικούς να οδηγήσουν το αυτοκίνητο του

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/04/2021