Ελλάδα

Παραμένουν τα SMS μέχρι 15 Μαΐου, απελευθερώνονται οι διαδημοτικές

28.04.2021 | 19:52

Δύο μέρες νωρίτερα δηλαδή από αύριο και όχι από το Μεγάλο Σάββατο απελευθερώνονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Με μικρά προσεκτικά βήματα και με την χρήση SMS ανοίγουν οι διαδημοτικές μετακινήσεις αλλά και η εστίαση, καθώς η κυβέρνηση επέλεξε να περιμένει το επιδημιολογικό αποτύπωμα που θα έχει πριν προχωρήσει σε άρση και άλλων περιορισμών.

Ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις

 

Από το Μεγάλη Πέμπτη τελειώνουν και οι περιορισμοί για τις διαδημοτικές μετακινήσεις. Έτσι οι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στην περιφέρεια τους αποστέλλοντας SMS για τον λόγο μετακίνησής τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, η απόφαση της κυβέρνησης για την απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων νωρίτερα έχει να κάνει με την επιθυμία να αποφευχθούν σενάρια συνωστισμού σε οδικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου, όταν αρκετοί πολίτες θα ξεκινούσαν για τα εξοχικά ή κοντινούς προορισμούς στην Αττική.

Από την Δευτέρα 3 Μαΐου η εστίαση θα λειτουργεί με SMS και κωδικό «6». Το ωράριο κυκλοφορίας θα είναι από τις 05:00 το πρωί μέχρι τις 11:00 το βράδυ και θα υπάρχει παράταση για όσους εργάζονται στην εστίαση.

Βελτιωμένη εικόνα

 

Αργά αλλά σταθερά βελτιώνεται και η επιδημιολογική εικόνα της χώρας κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα που προβληματίζουν τους ειδικούς. Το λεκανοπέδιο της Αττικής και η Θεσσαλονίκη συνεχίζουν να βρίσκονται στο κόκκινο αλλά με μειωμένο αριθμό κρουσμάτων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί με το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου θα επιτραπούν και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις για τους πολίτες.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 28/04/2021

Ελλάδα