Οικονομία

Ενοίκια Μαΐου: Για ποιους θα ισχύσει «κούρεμα» 40% και για ποιους 100%

28.04.2021 | 20:30 Eνσωμάτωση

Μια ακόμη ανάσα για επιχειρηματίες που μπορεί να άνοιξαν τα μαγαζιά τους μέσα στον Απρίλιο ή ανοίγουν τις επιχειρήσεις τους αρχες Μαϊου δινει το Υπουργειο Οικονομικών με απαλλαγή από τα ενοίκια και για τον Μάιο.

Τα μειωμένα ενοίκια θα παραμείνουν και τον επόμενο μήνα για να πάρουν μια ακόμη ανάσα ρευστότητας οι επιχειρήσεις οι οποίες «επιστρέφουν» στην αγορά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με το σχέδιο τα «κουρεμένα» ενοίκια θα ισχύσουν και το επόμενο μήνα με τα ίδια κριτήρια που εφαρμόστηκαν και το Απρίλιο. Δηλαδή θα απαλλαγούν πλήρως από την πληρωμή ενοικίου τον Μάιο οι κλειστές επιχειρήσεις. Πιθανόν το μέτρο των μηδενικών ενοικίων να αφορά και αυτές που άνοιξαν εντός του Απριλίου όπως είναι οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου.

Σε κάθε περίπτωση μηδενικά ενοίκια κερδίζουν και τον Μάιο, για πέμπτο συνεχόμενο μήνα οι επιχειρήσεις που παραμένουν υποχρεωτικά με κατεβασμένα ρολά και συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις των κλάδων του τουρισμού, του αθλητισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού αλλά και τα γυμναστήρια, οι παιδότοποι, τα κέντρα διασκέδασης καθώς και οι επιχειρήσεις της εστίασης οι οποίες ετοιμάζονται να ανοίξουν στις 3 Μαίου.

ΠΟΙΟΙ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ

Λιανεμπόριο -εστίαση
Κέντρα διασκέδασης
Μουσικές σκηνές
Πολιτισμός – Αθλητισμός
Τουρισμός – Μεταφορές
Κλειστοί με κρατική εντολή

Καμία μείωση: Πληττόμενοι

Αποζημίωση ιδιοκτητών: 80% ενοικίου

ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΚΑΤΑ 40%

1η κατοικία (εργαζόμενοι σε αναστολή)

Φοιτητική στέγη αποζημίωση ιδιοκτητών 50% απώλειας

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 28/04/2021