Ελλάδα

Ο Μυστικός Δείπνος στο επίκεντρο της ακολουθίας του Νιπτήρος

28.04.2021 | 20:50 Eνσωμάτωση

Ο Μυστικός Δείπνος και οι τελευταίες νουθεσίες του Ιησού Χριστού προς τους μαθητές Του, μνημονεύονται απόψε στις ιερούς ναούς.

Στην ευαγγελική περικοπή ιστορείται η υπερφυής και αγωνιώδης προσευχή του Υιού προς τον επουράνιο πατέρα και ενώ λίγες ώρες νωρίτερα ο Χριστός έχει παραδώσει στους μαθητές του το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, έρχεται η στιγμή να παραδοθεί από δυσσεβή και φιλάργυρο Ιούδα στους Γραμματείας και τους Φαρισαίους.

«Ο μαθητής συνεφώνησε την προδοσία του Κυρίου μας στους θρησκευτικούς και πνευματικούς ηγέτες του Ιουδαϊκού λαού, οι οποίοι ήθελαν να τον εξοντώσουν» σημείωσε ο μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ.

Οι μαθητές φοβισμένοι κρύβονται, ο απόστολος Πέτρος Τον ακολουθεί ως την αυλή των αρχιερέων, Τον αρνείται, μα τα δάκρυα της μετανοιάς του τον λυτρώνουν στα μάτια του Διδάσκαλου.

«Η αγάπη προς τον Κύριον Ιησού Χριστό εκδηλώνεται και επιβεβαιώνεται με τη μετάνοια και την εξομολόγηση. Δεν μπορεί να λες αγαπώ τον Κύριο Ιησού Χριστό και να παραμένεις να υπηρετείς τα πάθη σου και να απομακρύνεσαι από Αυτόν» πρόσθεσε ο μητροπολίτης Δανιήλ.

Σε λίγες ώρες ο Ιησούς θα σταυρωθεί, θα παραδώσει το πνεύμα του και με το Άγιο αίμα του θα λυτρώσει τον κόσμο από την αμαρτία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 28/04/2021