Υγεία

Εμβολιασμός: Εντυπωσιακή ανταπόκριση των 30 και άνω

28.04.2021 | 20:53

Τρέχουν οι 30άρηδες να εμβολιαστούν από χθες που άνοιξε η σχετική πλατφόρμα. Έχουν ήδη κλειστεί πανω από 103.000 ραντεβού με το εμβόλιο της Astra Zeneca. Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα και για την ηλικιακή ομάδα 40- 44 ετών αρχικά επίσης με το ίδιο σκευασμα ωστόσο στην συνέχεια θα προστεθούν και άλλα. Λύση και για τους ανθρώπους που βρίσκονται καθηλωμένοι στα σπίτια τους προανήγγειλε μέσα στον Μαιο ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Περισσότερα από 103.000 ραντεβού για εμβολιασμό από την ηλικιακή ομάδα 30 έως 39 έχουν προγραμματιστεί από χθες που άνοιξε η πλατφόρμα με το σκεύασμα της Astrazeneca. Έτσι 1,5 εκατομμύριο συμπολίτες μας έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν νωρίτερα.

Αύριο Μεγάλη Πέμπτη η πλατφόρμα θα ανοίξει για την ηλικιακή ομάδα 40 – 44 μόνο για Astrazeneca, το Μεγάλο Σάββατο για την ηλικιακή ομάδα 45- 49 με όλα τα σκευάσματα. Στις 5 Μάιου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της Johnson and Johnson, ενώ σύμφωνα με το σχεδιασμό εντός του Ιουνίου θα έχουν ανοίξει σχεδόν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Νέος κύκλος αμφισβήτησης άνοιξε για το εμβόλιο της AstraZeneca μετά τη σύσταση να μην εμβολιάζονται με το συγκεκριμένο σκεύασμα οι έγκυες ή όσες προγραμματίζουν να τεκνοποιήσουν άμεσα.

Η επιχειρηση ¨ελευθερία¨πηγαινει πια στις παραγωγικές ηλικίες ειπε ο πρωθυπουργος κατά τη διάρκεια της συναντησης του με την προεδρο της Δημοκρατιας Κατερινα Σακαλλαροπουλου και καλεσε του πολιτε για μια ακομη φορά να εμβολιαστουν το γρηγορότερο δυνατο.

Στην περίπτωση που κάποιος δεν εμφανιστεί καν στο ραντεβου που έχει κλεισει υπάρχει « πέναλτι « και δεν μπορει να [προγραμματιστεί εκ νέου ραντεβού πάρα μόνο μετα από έναν μηνα . Μετα τις 30 μέρες το ραντεβου εμβολιασμου μπορεί να κλεισει με την ιδια ακριβως διαδικασια

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 28/04/2021

Υγεία