Κόσμος

Κορωνοϊός: Έρχονται φάρμακα κατά του κορωνοϊού από τη Pfizer – Τέλος οι μάσκες για τους πλήρως εμβολιασμένους στις ΗΠΑ

28.04.2021 | 13:15 Eνσωμάτωση

Δύο φάρμακα που θεραπεύουν τον κορωνοϊο προετοιμάζει η εταιρία Pfizer. Όπως επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος Άλμπερτ Μπουρλά τα αντιικά φάρμακα αναμένεται να είναι έτοιμα μέχρι το τέλος του έτους.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι Αμερικανοί δεν χρειάζεται πια να φορούν μάσκα σε ορισμένες εξωτερικές δραστηριότητες, προβλέπουν οι αναθεωρημένοι κανόνες που ανακοίνωσαν χθες τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Όσοι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου δεν χρειάζεται να φορούν μάσκα όταν περπατούν, κάνουν τζόκινγκ ή ποδήλατο, είτε είναι μόνοι τους είτε συνοδεύονται από μέλη της οικογένειάς τους. Το ίδιο ισχύει για μικρές συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται τι είναι μικρή συγκέντρωση και τι μεγάλη.

Σε ισχύ παραμένει πάντως η σύσταση για χρήση μάσκας και τήρηση της απόστασης των δύο μέτρων σε μεγάλους δημόσιους χώρους, για παράδειγμα σε συναυλίες και αθλητικές διοργανώσεις, καθώς και στα εμπορικά κέντρα και τους κινηματογράφους.

Ακόμα και οι πλήρως εμβολιασμένοι καλούνται επίσης να αποφύγουν μεγάλες συγκεντρώσεις ανθρώπων και τους κλειστούς χώρους με ανεπαρκή αερισμό, λένε τα CDC.

Έρχονται φάρμακα για τον κορωνοϊό

Την ίδια ώρα, δύο φάρμακα κατά του κορωνοϊού θα είναι διαθέσιμα έως το τέλος του έτους από τη Pfizer, το ένα σε μορφή χαπιού, και το άλλο θα είναι ενέσιμο. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Άλμπερτ Μπουρλά, σημείωσε μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο ότι τα δύο φάρμακα θα είναι έτοιμα μέχρι το τέλος του έτους και θα αντιμετωπίζουν και τις μεταλλάξεις.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 28/04/2021