Ελλάδα

Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων & ηλεκτροκίνηση ψηλά στην «πράσινη» ατζέντα

28.04.2021 | 13:39

Η ώρα για την στρατηγική στροφή της χώρας μας προς την πράσινη ενέργεια έφτασε σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Σε πορεία πράσινης ανάπτυξης βρίσκεται η χώρα μας. Τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης πρόκειται να δείξουν τον δρόμο.

Σε πρωταγωνιστικό ρόλο οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αφού στόχος της κυβέρνησης είναι η διείσδυσή τους στην ηλεκτροπαραγωγή σε ποσοστό άνω του 60%, έως το 2030.

Στο προσκήνιο και οι καινοτόμες τεχνολογίες για αποθήκευση της ενέργειας που παράγεται από τις ανανεώσιμες πηγές, μέσω μπαταριών και συστημάτων αντλησιοταμίευσης.

Τόσο τα απλά, όσο και τα υπεράκτια αιολικά πάρκα αναμένεται να μπουν στις ζωές μας στο προσεχές μέλλον, με τις επενδυτικές προσεγγίσεις για αυτά να είναι έντονες.

Ψηλά στην πράσινη ατζέντα και η επιτάχυνση της ενεργειακής αναβάθμισης 600.000 δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων μέσω του προγράμματος «Εξοικονομώ Αυτονομώ». Πέρα από τα νοικοκυριά, στο κάδρο θα μπουν και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ένα από τα σημαντικότερα κεφαλαία αποτελεί αδιαμφισβήτητα η ηλεκτροκίνηση, η προώθηση της οποίας, συνιστά μία από τις βασικές προτεραιότητές της κυβέρνησης.

Στόχος, ένα στα τρία αυτοκίνητα μέχρι το 2030 να είναι ηλεκτροκίνητα.

Η χωροθέτηση 10.000 δημόσιων σταθμών φόρτισης έχει ήδη δρομολογηθεί, στην προσπάθεια για την ανάπτυξη ενός επαρκούς εθνικού δικτύου φόρτισης.

Η απανθρακοποίηση των νησιών και η γενικότερη απολιγνιτοποίηση της χώρας μας μέχρι το 2028 θα αποφέρει μόνο οφέλη, με επενδύσεις ύψους 5 δισ. ευρώ να αναμένεται να υλοποιηθούν τα επόμενα έτη.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 28/04/2021

Ελλάδα