Υγεία

Εμβολιασμοί: Κλείστηκαν τα πρώτα 90.000 ραντεβού για τους 30 και άνω

28.04.2021 | 13:11

Επιβαρυμένη συνεχίζει να είναι η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα μας, με τους θανάτους και τις διασωληνώσεις ασθενών να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Αισιοδοξία έρχεται από το μέτωπο των εμβολιασμών καθώς χθες, πρώτη ημέρα πρόσβασης στην πλατφόρμα για τους πολίτες ηλικίας 30-39 χρόνων, προγραμματίστηκαν περισσότερα από 90.000 ραντεβού για εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca. Ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, τόνισε πως το 95% των θανάτων και των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι.

Η Μεγάλη Εβδομάδα των εμβολιασμών ξεκίνησε χθες με το άνοιγμα της πλατφόρμας για την ηλικιακή ομάδα 30-39, με το εμβόλιο της AstraZeneca. Έτσι 1,5 εκατομμύριο συμπολίτες μας έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν νωρίτερα. Μέχρι χθες το βράδυ 100.000 πολίτες ηλικίας 30 έως 39 έκλεισαν ραντεβού για εμβολιασμό.

Αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, η πλατφόρμα θα ανοίξει για την ηλικιακή ομάδα 40 -44 μόνο για Astrazeneca και το Μεγάλο Σάββατο για την ηλικιακή ομάδα 45- 49 με όλα τα σκευάσματα.

Νέος κύκλος αμφισβήτησης άνοιξε για το εμβόλιο της AstraZeneca μετά τη χθεσινή σύσταση να μην εμβολιάζονται με το συγκεκριμένο σκεύασμα οι έγκυες ή όσες προγραμματίζουν να τεκνοποιήσουν άμεσα.

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας άσκησε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που κάποιος δεν εμφανιστεί στο ραντεβού που έχει κλείσει υπάρχει «πέναλτι» και δεν μπορεί να προγραμματίσει εκ νέου ραντεβού, πάρα μόνο μετά από έναν μήνα. Μετά τις 30 μέρες μπορεί να κλείσει εκ νέου το ραντεβού εμβολιασμού, με την ίδια ακριβώς διαδικασία.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 28/04/2021

Υγεία