Πολιτική

Πολιτική κόντρα μετά τις δηλώσεις Τζανακόπουλου για «εκκαθαρίσεις στο Δημόσιο»

27.04.2021 | 21:19 Eνσωμάτωση

Η αναφορά του Δημήτρη Τζανακόπουλου σε «εστίες εξουσίας στο Δημόσιο που θα πρέπει να εκκαθαριστούν», άναψε φωτιά στην αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την Κουμουνδούρου.

«Είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να συζητήσουμε σε πάρα πολύ μεγάλο βάθος, τον τρόπο δηλαδή που αυτού του τύπου οι αυτονομημένες εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης θα πρέπει να εκκαθαριστούν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου, στη γραμμή Τσίπρα-Πολάκη περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές εποχές ολοκληρωτικών καθεστώτων» απάντησε η Νέα Δημοκρατία.

«Είναι άλλο η εκκαθάριση μηχανισμών παραεξουσίας και άλλο οι απολύσεις» αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για επεισόδιο σε σίριαλ αντιπερισπασμού μέσω της γνωστής μονταζιέρας της ΝΔ. «Φαίνεται ότι θέλει να ξεχάσει πως αυτή ήταν η κυβέρνηση που, όχι μόνο προχώρησε σε απολύσεις, αλλά υπερασπίστηκε μέχρι τέλους την πολιτική «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις». Μία πολιτική που διέλυσε το κοινωνικό κράτος» σημείωσε η Κουμουνδούρου.

Για τα περί εκκαθαρίσεων δεν δόθηκαν εξηγήσεις, απάντησε η κυβερνητικής εκπρόσωπος. «Οι απόψεις του κ. Τζανακόπουλου είναι απόψεις του κ. Πολάκη που είναι απόψεις του κ. Τσίπρα και απόψεις όλου του ΣΥΡΙΖΑ. / Δείχνουν την καθεστωτική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ που έχει απειλήσει ότι τη δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς» τόνισε η Αριστοτελία Πελώνη.

Τη δήλωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου αποδοκίμασαν επίσης το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ. «Αναφορές σε κομματικές εκκαθαρίσεις δεν γίνονται ανεκτές σε ένα Κράτος Δικαίου» υπογράμμισε το Κίνημα Αλλαγής, ενώ το ΚΚΕ σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «αυτά τα κέντρα -εγχώρια και διεθνή- υπηρέτησε ως κυβέρνηση με την πολιτική του, όπως ακριβώς κάνει και η ΝΔ».

Η αντιπαράθεση αναμένεται να έχει συνέχεια.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/04/2021