Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σε θέση μάχης για το 8ωρο και τις υπερωρίες

27.04.2021 | 20:33

Μετωπικά αντιπαρατίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ στις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση σε υπερωρίες και οκτάωρο. Σε τηλεδιάσκεψη με συνδικαλιστές, ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό και δεσμεύτηκε για κατάργηση όλων των διατάξεων που έρχονται.

Μητέρα των μαχών χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την 6 Μαίου και την απεργιακή κινητοποίηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας.

«Σήμερα λοιπόν σας κάλεσα για να πάρουμε θέσεις μάχης, για να ενώσουμε δυνάμεις, προκειμένου να υπερασπιστούμε το οχτάωρο, να υπερασπιστούμε τις συλλογικές συμβάσεις, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη καταγραφή και τη πληρωμή των υπερωριών».

Παρουσία εκλεγμένων συνδικαλιστών, ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει όλο το αντεργατικό όπως είπε πλαίσοο της ΝΔ.

«Αυτό που δε γνωρίζαμε ήταν ο κυνισμός με τον οποίο ο κος Μητσοτάκης, θα επιχειρούσε να αξιοποιήσει τη πανδημία ως ευκαιρία για να ξεπληρώσει τις υποχρεώσεις του και να οδηγήσει την εργατική τάξη στην κόλαση της θεσμοθετημένης ασυδοσίας»

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί προς διαβούλευση αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 27/04/2021

Πολιτική