Ελλάδα

Κυριακή των Βαΐων: Στους ναούς με rapid test και αυστηρά μέτρα

25.04.2021 | 20:12

Κυριακή των Βαΐων σήμερα και οι εκκλησίες άνοιξαν για να γιορτάσουν τη θριαμβευτική είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, με αυστηρά μέτρα προστασίας και self test.

Πιστοί όλων των ηλικιών προσήλθαν στις εκκλησίες τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Φορούσαν μάσκες, κράτησαν αποστάσεις, τήρησαν το όριο των ατόμων ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που στάθηκαν στο προαύλιο και άκουσαν τη λειτουργία από τα μεγάφωνα.

Rapid test και στους ναούς

Οι ναοί όλης της χώρας σήμερα στολίζονται με Βάγια πρώτα όμως έγιναν rapid tests σε ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες αλλά και στο υπόλοιπο προσωπικό.

Κλιμάκια της περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησαν το πρωί rapid tests στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος στο Μοσχάτο, στην Ηλιούπολη αλλά κι σε άλλους ναούς της Αττικής.

Με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων προστασίας και υποχρεωτικά self tests θα λειτουργήσουν από αύριο, Μεγάλη Εβδομάδα, οι εκκλησίες.

Όσον αφορά των αριθμό των ατόμων προβλέπεται ένας πιστός ανά 25 τμ με ανώτατο όριο τους 100 πιστούς ενώ στους εξωτερικούς χώρους των ναών ένας πιστός ανά 10 τ.μ., τήρηση των κανόνων υγιεινής και υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Το βράδυ της Ανάστασης η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε την τέλεσή της λειτουργίας στις 21:00 αντί για τα μεσάνυχτα στο προαύλιο των Ιερών Ναών.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 25/04/2021

Ελλάδα