Πολιτισμός

Στην τελική ευθεία τα φετινά βραβεία Όσκαρ

25.04.2021 | 21:21 Eνσωμάτωση

Σε έναν ιστορικό σιδηροδρομικό σταθμό στην καρδιά του Λος Άντζελες μόλις 12 χιλιόμετρα μακριά από το Dolby Theatre θα διεξαχθεί η 93η τελετή των βραβείων Όσκαρ.

Μια τελετή παραλλαγμένη λόγω του κορωνοϊού κατά την οποία όμως θα υπάρχει η παρουσία κοινού.

Συνολικά 170 άτομα θα μπορέσουν να περπατήσουν στο κόκκινο χαλί τα οποία θα πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένες οδηγίες. Θα πρέπει να έχουν μαζί τους μάσκες τις οποίες μπορούν να μην φορούν μάσκα όσο οι κάμερες θα μεταδίδουν το πρόγραμμα θα πρέπει όμως να τις φορούν κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων.

Τις περισσότερες υποψηφιότητες, 10 σε αριθμό, κατάφερε να αποσπάσει η ταινία Mank.

Το χρυσο αγαλματίδιο για την καλύτερη ταινία διεκδικούν 9 υποψηφιότητες, ενώ επικρατέστερη φαίνεται να είναι η ταινία Nomadland, της Κλόε Ζάο η οποία ήδη απέσπασε δύο Χρυσές Σφαίρες.

Τόσο το Nomadland όσο και η Δίκη του Σικάγο συγκεντρώνουν από 6 υποψηφιότητες.

Πολύ καλές κριτικές έχει δεχθεί η κορεατική ταινία Μινάρι ενώ ξεχωρίζει και η ταινία The Father με τον Άντονι Χόπκινς να διεκδικεί Όσκαρ Ά ανδρικού ρόλου.

Ξεχωριστή είναι και η υποψηφιότητα του Τσάτγουικ Μπόουζμαν ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Αύγουστο και διεκδικεί όσκαρ Ά ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Ma Rainey’s Black Bottom.

Στα 93 χρόνια της ιστορίας των Όσκαρ είναι η ογδοη φορά που κάποιος είναι υποψήφιος μετά τον θάνατό του.

Μεταξύ των υποψηφιοτήτων, δύο έχουν ελληνικό χρώμα. Πρόκειται για τον Φαίδωνα Παπαμιχαήλ ο οποίος διεκδικεί Όσκαρ φωτογραφίας για την συμμετοχή του στην ταινία η Δίκη των 7 του Σικάγο αλλά και τον Γιώργο Λαμπρινό για το μοντάζ του στην ταινία The Father.

Μάλιστα, ο Γιώργος Λαμπρινός έχει ήδη λάβει το βραβείο Σεζάρ για τη δουλειά του στην ταινία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/04/2021