Κόσμος

Συμφωνία μαμούθ Ευρώπης – Pfizer για 1.8 δις δόσεις εμβολίων

24.04.2021 | 13:25

Συμφωνία για την προμήθεια 1.8 δις δόσεων εμβολίων της Pfizer αναμένεται να υπογράψει τις επόμενες μέρες η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κλείσει τις επόμενες ημέρες συμφωνία με τη Pfizer για την προμήθεια 1,8 δισεκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου κατά της Covid-19 μέχρι το 2023, τη μεγαλύτερη συμφωνία για εμβόλια που έχει συναφθεί μέχρι σήμερα στον κόσμο. Πρόκειται για ενισχυτικές δόσεις που θα αντιμετωπίζουν και τις μεταλλάξεις και θα χορηγηθούν το 2022 και το 2023.

«Εργαζόμαστε μαζί με τις Biontech/Pfizer επί νέου συμβολαίου» δήλωσε την Παρασκευή η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Χάρη σε ισχυρούς, αξιόπιστους συνεργάτες όπως η Pfizer και η BioNTech, οι εμβολιασμοί στην ΕΕ επιταχύνονται. Είμαι βέβαιη ότι θα έχουμε αρκετές δόσεις για τον εμβολιασμό του 70% των ενηλίκων στην ΕΕ μέχρι τον Ιούλιο» πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ευρωπαίος αξιωματούχος είχε δηλώσει στο Reuters ότι η Ένωση έκλεισε με τις  Pfizer-BioNTech συμφωνία για την προμήθεια 1,8 δισεκατομμυρίου δόσεων, που αποτελεί το μεγαλύτερο τέτοιο συμβόλαιο παγκοσμίως.

Η εν λόγω συμφωνία επαρκεί για την κάλυψη του πληθυσμού των 450 εκατομμυρίων κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τα επόμενα δύο χρόνια.

Είναι το τρίτο συμβόλαιο που συμφωνείται ανάμεσα στην Ένωση και τις δύο εταιρείες, οι οποίες έχουν ήδη συμφωνήσει για την προμήθεια 600 εκατομμυρίων δόσεων αυτόν τον χρόνο βάσει των δύο προηγούμενων συμβολαίων.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 24/04/2021

Κόσμος