Ελλάδα

Εστίαση: Μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι, χωρίς SMS και ωράριο

24.04.2021 | 20:10 Eνσωμάτωση

Έτοιμοι να λειτουργήσουν τηρώντας ευλαβικά τους όρους ασφαλείας δηλώνουν οι επιχειρηματίες της εστίασης, λίγες μέρες πριν από την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων τους.

Μιλώντας στο MEGA ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι τα καταστήματα εστίασης θα είναι ανοιχτά εως τις 11 το βράδυ και οι πελάτες δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την απαγόρευση κυκλοφορίας.

«Είτε θα αλλάξει η ώρα έναρξης της απαγόρευσης κυκλοφορίας, προκειμένου ο πελάτης να φεύγει στις 23:00 που σταματάει η λειτουργία των επιχειρήσεων, είτε θα καταργηθεί τελείως» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Ανοίγουμε με καλύτερους όρους»

Με έξι άτομα σε κάθε τραπέζι, αντί για τέσσερα που είχε επιβληθεί στο τελευταίο άνοιγμα, οι επιχειρηματίες της εστίασης δηλώνουν ότι οι όροι είναι καλύτεροι αυτή τη φορά για να εργαστούν σωστά.

Ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι θα πρέπει να προετοιμάσουν τα καταστήματα εν μέσω αργιών προκειμένου να υποδεχθούν καταναλωτές μια μέρα μετά το Πάσχα.

Όπως λένε είναι δύσκολο να ανεφοδιάσουν τα καταστήματά τους καθώς οι προμηθευτές θα είναι κλειστοί λόγω αργιών.

Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός

Αισιόδοξος για την επαναλειτουργία της αγοράς με ραντεβού εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός ο έκανε μια βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αντάλλαξε ευχές με πολίτες, συνομίλησε με καταστηματάρχες για την σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας, αγόρασε γλυκά και έβγαλε… σέλφι με τους περαστικούς.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/04/2021