Υγεία

Εφιάλτης για τους ειδικούς οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού

24.04.2021 | 20:20 Eνσωμάτωση

Ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς μία νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, που εντοπίστηκε στην Πάτρα και η οποία στην Ινδία έχει οδηγήσει σε κύμα επαναμόλυνσης, έχοντας επικρατήσει σε ποσοστό ακόμα και άνω 60% σε κάποιες πόλεις.

«Το παρακολουθούμε στενά, ακολουθούνται όλες οι διαδικασίες ιχνηλάτησης και στεγανοποίησης, ώστε εάν και εφόσον αποδειχθεί αργότερα ότι ήταν πιο επικίνδυνο από ό,τι φαίνεται σε αυτή τη φάση, να έχουμε πάρει τα κατάλληλα μέτρα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Την τελευταία εβδομάδα η επιδημιολογική εικόνα της χώρας παρουσιάζει ενδείξεις περαιτέρω βελτίωσης, καθώς τα νέα κρούσματα μειώθηκαν κατά 10%.

Ταυτόχρονα, οι νέες εισαγωγές μειώθηκαν για πρώτη φορά κάτω από τις 500 ημερησίως, ενώ μικρή μείωση παρουσιάζει και ο αριθμός των νοσηλευομένων.

Το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει ιδιαίτερα επιβαρυμένο στην Αττική, την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, στις οποίες η κάλυψη των κρεβατιών εντατικής ανέρχεται σε 89 και 95% αντίστοιχα.

Νέα έκκληση Μητσοτάκη για εμβολιασμούς

Έκκληση στους πολίτες, ιδιαίτερα τους πιο ηλικιωμένους, να σπεύσουν να εμβολιαστούν απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το νοσοκομείο «Παπανικολάου», στο οποίο βρέθηκε για τα εγκαίνια 18 νέων κλινών ΜΕΘ, προσφορά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Την ίδια ώρα, εργαζόμενοι και μέλη της ένωσης νοσοκομειακών γιατρών που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το νοσοκομείο, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ζητώντας παράλληλα προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/04/2021