Κόσμος

Η «φαγούρα» του Μπάσα και μια δολοφονία πριν τις εκλογές

24.04.2021 | 20:29

Στις κάλπες προσέρχονται αύριο οι Αλβανοί πολίτες για τις βουλευτικές εκλογές. Το κλίμα είναι τεταμένο μετά και τη δολοφονία μέλος του κόμματος της αντιπολίτευσης στο Ελμπασάν. Περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι, εκ των οποίων 700.000 από την Ελλάδα,καλούνται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.Έντονες αντιδράσεις, όμως, έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης Ράμα να επιβάλει αυστηρή καραντίνα 14 ημερών στους ψηφοφόρους που από Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία εξαιτίας της κακής επιδημιολογικής εικόνας των δύο χωρών.

Η καραντίνα 14 ημερών που επέβαλλε η κυβέρνηση Ράμα ξεσήκωσε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης λίγα 24 ώρα πριν τις εκλογές.

Τον κατηγορούν ότι με αυτόν τον τρόπο δυσκολεύει την πρόσβαση τους κατοίκους της χώρας ενώ την ίδια στιγμή στα χαρτιά έχει μείνει η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των χιλιάδων μόνιμων κατοίκου του εξωτερικού

«Οι εγεγγραμμένοι μόνιμοι κάτοικοι του εξωτερικού έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν.Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει το κατάλληλο σύστημα για να το κάνουν».

«Έχω συγγενείς στην Αθήνα, στην Κρήτη και στη Γερμανία.Όλοι θέλουν να ψηφίσουν και είχαν υψηλές προσδοκίες αυτή τη φορά.Τώρα δεν υπάρχει ελπίδα».

«Οι Αλβανοί κάτοικοι του εξωτερικού πρέπει να ψηφίσουν.Αλλά το σύστημα δεν είναι έτοιμοι.Πρέπει να περιμένουν να ετοιμαστεί».

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές στην πόλη Φίερι της Αλβανίας έγιναν τα εγκαίνια νέου νοσοκομείου.
Το νοσοκομείο ήταν δώρο του Τούρκου προέδρου στον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την κατασκευή του νοσοκομείου μας σε λιγότερο από τρεις μήνες.Το εφοδιάσαμε και το επιπλώσαμε με τα πιο σύγχρονα μέσα».

Το νοσοκομείο, χαρακτηρίστηκε σύμβολο της αλβανο-τουρκικής φιλίας.Ολοκληρώθηκε μόλις σε δυόμισι μήνες(!),κόστισε 70 εκατομμύρια Ευρώ και διαθέτει 150 κλίνες και έξι κλινικές.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, ευχαρίστησε μάλιστα τον Ερντογάν για την εξασφάλιση μεγάλου αριθμού των κινέζικων εμβολίων.

Η «ΦΑΓΟΥΡΑ» ΤΟΥ ΜΠΑΣΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Οι σκηνές πριν από τις εκλογές είναι κωμικοτραγικές.

Ο πρώην δήμαρχος των Τιράνων Λουζλίμ Μπάσα,ΚΑΙ βασικός αντίπαλος του Ράμα συλλαμβάνεται σε προεκλογική συγκέντρωση να βάζει το άλλο χέρι του μέσα απ’ το παντελόνι του και να ξύνεται…

Στο Ελμπασάν, βαριά πέφτει πάνω από τις εκλογές η σκιά της δολοφονίας του 56χρονου γιατρού, υποστηρικτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Όλα ξεκίνησαν, όταν εκπρόσωποι του Δημοκρατικού Κόμματος κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας μοίραζε σε πολίτες φακέλους με χρήματα για εξαγορά των ψήφων τους.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 24/04/2021

Κόσμος