Ελλάδα

Ανέβασαν ρολά τα εμπορικά κέντρα, επαναλειτουργούν τα κέντρα αισθητικής

24.04.2021 | 20:01

Πρεμιέρα για τα εμπορικά κέντρα με λίγους πελάτες, μάσκες, αποστάσεις και θερμικές πύλες. Πρώτη μέρα επαναλειτουργίας τους και η κίνηση στα καταστήματα ήταν μέτρια.

Τα εμπορικά κέντρα και τα εκπτωτικά χωριά, σε όλη την επικράτεια θα λειτουργούν με τη διαδικασία καθορισμού ραντεβού για αγορά εντός καταστήματος.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν καθοριστεί για τη λειτουργία τους

Οι καταναλωτές θα αποστέλουν sms στο 13032 διάρκειας τριών ωρών. SMS στο 13032. Το ωράριο λειτουργίας είναι προαιρετικά από 7:00 π.μ. έως 8:30 μ.μ.

Υπάρχει περιορισμός ενός πελάτη για κάθε 25 τ.μ.στο κατάστημα και ενός ατόμου για κάθε 10 τ.μ. στους κοινόχρηστους χώρου.

Οι καταναλωτές πρέπει να τηρούν απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους στα ταμεία, ενώ εργαζόμενοι κι επιχειρηματίες θα πρέπει να κάνουν self test μια φορά την εβδομάδα.

Ανοίγουν και τα κέντρα αισθητικής

 

Με αυστηρούς κανόνες ανοίγουν και τα κέντρα αισθητικής. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν δυο self tests την εβδομάδα και οι θέσεις εργασίας να βρίσκονται σε απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους.

Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων και οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη της λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.

Σε κάθε κέντρο επιτρέπονται μόνο 4 πελάτες ανά 100 τμ μέτρα.

Πρεμιέρα για τα εμπορικά κέντρα: μάσκες, αποστάσεις και θερμικές πύλες

Πολύ αυστηρά είναι τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού στα εμπορικά κέντρα. Κανείς δεν μπαίνει μέσα αν δεν προηγηθεί θερμομέτρηση. Στην συνέχεια υπάρχουν παντού σημάνσεις για τις προβλεπόμενες αποστάσεις. Ο κόσμος φορά μάσκα όπως και το προσωπικό.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 24/04/2021

Ελλάδα